В тази статия ще намерите полезни WordPress съвети за начинаещи.

Вдигнете си ръката, ако това ви звучи познато…

Срещате някого, когото ви казва всички правилни неща. Всичко, което виe чувате е пълно с комплименти и похвали.

Обаче, има нещо, което ви притеснява. Думите им не отговарят на техните действия. Те могат да бъдат невнимателни и дори подли. И изведнъж, сиянието намалява и вие виждате, кои всъщност са те. Не са това, което казват, а това, което правят. Така работи една връзка.

И това си и ти с твоя уебсайт, хостван от WordPress, особено ако току що започваш.

Това е, защото не може просто да говориш, колко добра е WordPress и как очакваш „тя“ да работи за теб.  Дори и не можеш да прочетеш за това.

За да видиш резултатите, които искаш, трябва и да посвършиш малко работа, освен да се чуват думите. Трябва да използваш  най – добрите практики за WordPress, описани по – долу.

Начинаещите, които започнат да използват тези полезни (и ефективни) WordPress съвети , ще се настроят за успех и по – бързи резултати  в най – скоро време.

1. Sidebar-а ви, не е вашият дрешник.

Sidebar

Знаете, че се страхувате да отворите дрешника си, защото може евентуално да се подхлъзне нещо от най – горния рафт и да ви удари по главата.

Точно така изглеждат много WordPress sidebar-ове.

Те са пълни с вашите реклами, вашите икони за социалните медии, линкове към вашите tweet-ове, снимките на вашите Facebook фенове и още и още.

Линковете, които може би наистина искате вашите посетители да кликнат, остават затрупани под всичко това.

Решението? Намалете sidebar-а до абсолютно същественото.

Отидете в настройките на външния вид и махнете всичко, освен това което всъщност ще прави нещо за вашия бизнес или е свързано с вашата насоченост.

Ако джаджата не ви допринася повече посещения, просто я премахнете. Оставете само това, което би накарало хората да увеличат посещенията на сайта ви.

2. Направете лесно да се разбира какво има във вашата библиотека

Галерия

Ако имате библиотека с книги има ли смисъл да оставяте книгите в различни сгради, според месеца в който сте ги купили?

Разбира се, че не. Ще вървите само от сграда до сграда, за да намерите книгата, която искате.

Вашата Media Library в WordPress е по същия начин. Да създадете една интегрирана папка, в която ще поставяте всички ваши медийни файлове, ги прави много по – лесни за търсене; само сложете ключова дума и ще намерите файла, който търсите за нула време.

За да настройте вашия WordPress да е с една папка, в която ще бъдат всички ваши медийни файлове, отворете Настройките и след това в секция Файлове отмаркирайте тикчето на „Организиране на качени файлове в директории по месец и година“.

3. Почистете постоянните си връзки

Permalink

Permalink

Работите здраво, за да създадете завладяващо съдържание за вашия сайт, за да може Google, Bing или Yahoo да го намерят. Оставете им малки „пътни знаци“, които да сочат към вашата информация.

Как да направите това?

Трябва да отделите малко време, за да научите основите на SEO (не е толкова трудно, колко си мислите). Едно бързо подобрение, което можете да направите още на момента е да използвате вградено поле с постоянни връзки в горната част на страницата за редактиране, за да преглеждате линковете си, преди да ги публикувате.

Изключете ненужните думи и интелигентно използвайте ключовите думи в описанието си.

Не го претъпквайте  с ключови думи – направете така, че резултата да е приятен за четене от хората.

Идеята е да създадете компактни постоянни връзки, които казват на търсачките какво е съдържанието на публикацията ви само с поглед и ви помага да се класирате за ключова дума, с която искате да бъдете свързан.

4. Максимизиране на въздействието с целенасочени заглавия и описание

Заглавие на страница

Когато споделяте публикациите и страниците си във Facebook, Google+ и LinkedIn търсачките „гледат“ заглавието на страницата и описанието, с което сте споделили линка.

И когато страницата ви се появи като резултат от търсене, според заглавието или описанието хората решават да кликнат на вашия сайт или не. Заглавието на страницата също е важен елемент за търсачките.

Това прави заглавието и описанието най – важния текст от вашата страница!

Запомнете, описанията са основно за читатели. Не се опитвайте да се „грижите“ за роботите на Google с описанията – вместо това го направете привлекателно, изпълнете „обещанието“ дадено в заглавието и използвайте силен призив в заглавието, за да насърчите кликвания.

5. Накарайте изображенията да „работят“ за вас

Снимки

Снимките добавят красота и интерес на вашите страници. Те също минават през оптимизация.

Всеки път като качвате снимка във вашия уеб сайт имате възможността да добавите ключова дума към заглавието на снимката и описание към допълнителните текстови полета.

Какво е това, ще попитате?

Тага на заглавието за вашето изображение генерира малко помощен текст,  когато някой сложи курсора отгоре на изображението.

И ако по някаква причина изображението излезе недостъпно или читателя използва някакво помощно устройство за отваряне на вашия уеб сайт – те ще видят алтернативния текст вместо изображението.

Отново – трябва да има смисъл в тях. Ако пишете за гуми, а сте използвали изображение на кална гума, не я наричайте просто „Гума“. Наречете я „Най – добрата марка гуми за кални пътища“  или друг текст, който описва, какво хората могат да намерят във вашето съдържание. И направете тага да описва точно какво показва изображението. Това не е място да поставяте случайни ключови думи, това е начин да направите кристално ясно за какво е вашия сайт.

6. Съсредоточете вниманието и предизвикайте отговор с целевата страница

Темплейт

Искате да накарате посетителите ви да предприемат някакви действия? Махнете разсейването и ги средоточете към целевата страница .

Много премиум теми имат шаблони на целевата страница. Шаблона създава страница без навигационно меню и има доста празни пространства по които трябва да се поработи.

Това фокусира вниманието на посетителя към действието, което искате те да направят и това увеличава шанса те да предприемат даденото действие.

Ако темата ви не идва с вградени целеви страници, WordPress може да ви помогне. И дори темата ви да има вградени целеви страници, Premise ще ви помогне със съвети за писане и обширна библиотека от изображения, които ще направят страницата ви по – ефективна.

Premise създава разнообразни целеви страници и ви дава пълнен контрол над стила и съдържанието без да знаете нито един ред код и работи с всяка една WordPress тема.

7. Не забравяйте и footer-а

Footer

Най – долу на вашия WordPress сайт е понякога забравеното footer поле.

Там можете да добавите copyright съобщение, линк към важна страница или информация за тези, които държат сайта.

Много премиум теми позволяват да разширите секция с пълноправно съдържание, където можете да добавите кратка биография, email списък, линкове към популярни публикации или страници и много други.

Запомнете, хората преминават цялата страница, за да видят кой стой зад сайта, затова им покажете това, което искат и сложете важните неща за вас около тях, за да могат да ги видят.

Започнете по правилния начин!

Връзките се получават, ако имат добро начало. Това важи също и за вашия блог или уеб сайт. Запълнете нуждите си, като изградите дълготрайна връзка с вашия сайт с помощта на описаните WordPress съвети тук.