Нуждаете ли се от социални профили или поддръжка на страници?

Колкото е важно сайтът ти да бъде оптимизиран за търсачки като Google, Yahoo и Bing, то може би второто място, където би искал да вложиш за своето присъствие, би бил Facebook – вторият най-посещаван сайт в света. Разбира се е препоръчително да присъстваш във всички социални мрежи, тъй като това ще изгради важни линкове към твоя сайт и ще те класира по-добре в търсачките, но утвърждаването на позиции във Facebook е тема, която заслужава да бъде обсъдена отделно от всички останали.

Социални профили
Поддръжка на социални страници

Какво се изисква, за да бъдеш забелязан във социалните мрежи?

Ако наистина искаш да се отличиш от милионите страници, които се надпреварват за вниманието на всекидневните близо милиард хора, който посещават социалните мрежи, то наистина трябва да задълбаеш в детайлите, до най-малката подробност. Неща като име на страницата, релевантен url адрес, добре попълнен about page, SEO оптимизация (да, и тук!), стратегия и цели на страницата са съвсем първите стъпки, които е необходимо да направиш. Те са последвани от създаване на график.

За публикуване за поне две седмици напред, избиране на комуникираща профилна и cover снимка, следене на статистики за виждания, интеракции и харесвания, така наречените Facebook Insights, комуникация с последователи, отговаряне на коментарите и съобщенията им. Всички тези неща създават добро впечатление у спокойно разглеждащите хора и значително засилва желанието им да разберат повече защо ти си там и с какво се занимаваш.

Какво се изисква, за да бъдеш последван във социалните мрежи?

Първото нещо, което един човек забелязва, когато си успял да му привлечеш вниманието и той е решил да разгледа страницата, е съдържанието, което създаваш. Дали има много текст? Или много снимки. Полезно ли е за човека това съдържание? Представя ли си го да присъства всеки ден в News Feed-а? Накараш ли го да си отговори утвърдително на подсъзнателно ниво на тези въпроси, то курсора на мишката или пръста му ще бъдат една идея по-близо до “лайк бутона”. Стойностното съдържание, комбинирано с добре проведена рекламна кампания, интеракция с други страници, прозрачност и комуникация с последователите, организирането на игри или конкурси и предлагането на отстъпки или каквото и да е безплатно нещо са методите, които прилагани достатъчно време, могат да произведат реални резултати за твоята страница.

С какво е обвързано всичко това?

С време. Усилия. Постоянство. Търпение. Грижата за един социален профил, какво ли да говорим за повече от един, трябва да представлява самостоятелен “отдел” в твоята компания или начинание. Уменията, начина на мислене и действията, които трябва да се извършат са напълно различни от тези, необходими да се управлява един бизнес, да се мисли как може той да се подобри в дългосрочен план, кои са клиентите, на които ще се обърне най-много внимание, какъв е бюджетът. Грижата за социални профили не бива да е задача на най-важните хора в един проект – бил той бизнес, фрийлансинг, кауза, организация, НПО или каквото и да е друго.

Екипът на Web Visuality е готов да поеме отговорността по управлението на твоите социални профили

Тъй като това е част от дейността ни, ние сме готови да отделим времето и усилията, за да превърнем твоето присъствие в социалните мрежи в инструмент за осъществяване на комуникация, информиране, обогатяване и съпровождане на твоите последователи до извършване на покупка или всяко друго желано действие. Въпросът е… вярваш ли, че това е дейност, която е от значение да бъде делегирана на някой друг?

Ние сме тук, за да помогнем на бизнеса ви!

Обадете ни се:

или