Скоростта за зареждане се откроява като един от най-значимите аспекти, която може или да се изгради или да срине вашия онлайн бизнес. В наши дни, сайтовете, които се зареждат бързо са по-важни, от гледна точка на Google, както и от потребителска гледна точка.

Въпреки че, самият WordPress не винаги е оптимизиран за скорост, но с един или два плъгина определено вашият сайт ще се зареди по-бързо. Споменати по-долу са 10-те най-добри WordPress плъгина за съкращаване на времето за зареждане и увеличаване на скоростта на вашия сайт.

1. W3 Total Cache

W3 Total Cache е един от най-популярните и ефективни кеш плъгини, достъпни за WordPress. Той има много прогресивни опции, включващи страница, браузър, кеширане на база данни, обектно кеширане, смаляване на файлове и много други. Можете лесно да инсталирате този плъгин и да използвате всички негови функции. W3 Total Cache е по-добро решение за увеличаване на скоростта на WordPress, от гледна точка на качеството.

2. BJ Lazy Load

Можете да използвате помощта на BJ Lazy Load плъгина, за да направите вашия сайт по-бърз, като плъгина зарежда iFrames и изображенията докато посетителите скролват надолу по вашия сайт. Тъй като сървъра не изисква зареждане на цялото съдържание наведнъж, този плъгин помага в зареждането на част от вашия сайт мигновено.

3. jsDelivr

Тowa е безплатen WordPress CDN плъгин, който хоства JQuery плъгини и JavaScript библиотеки, включващ файлове, от които те се нуждаят, за да работят (PNG / CSS) файловете. jsDelivr дори хоства JavaScript файлове, които се прилагат на най-новите WordPress плъгини, което намалява времето за зареждане на вашия сървър, като по този начин показването на вашия сайт става по-бързо. С този плъгин, можете да използвате услугата CDN чрез инсталиране и сканиране на вашия сайт за файловете, които могат да се зареждат от CDN.

4. Hammy

Плъгинът Hammy може бързо да ускори вашия сайт. Известен като неповторим плъгин, Hammy създава множество малки версии на изображенията от вашите постове и страници, и показва най-подходящата версия на изображението, когато някой посети вашия сайт. Този плъгин поддържа и Retina.

5. GTmetrix Plugin

Този плъгин може да ви помогне при оценяване на изпълнителността на вашия сайт. GTmetrix може лесно да направи табло, което показва времето за зареждане, размер на страницата, скорост според Google на страница, и редица други показатели. Той дори фиксира GTmetrix API, което позволява да се прилага оценка, планиране на ежедневни, ежеседмични или ежемесечни доклади и изпраща известия за състоянието на вашия сайт директно на вашето WP таблото.

6. Async Social Sharing

Този плъгин прави зареждането на скриптове на „трети лица“. Със зареждането на страницата, започва и изпълнението на скрипта. Всякакъв вид скрипт, който имате за споделяне в социалните мрежи, като например Google+, Twitter, Facebook, може да бъде зареден с лекота, след като уеб страниците се зареждат, за да може сайтът ви не се забавя.

7. CloudFlare

Този плъгин ви осигурява закачване към CloudFlare. CloudFlare има много предимства, като например преглед на спам информацията чрез него. Той дори гарантира, че вашият база данни ще бъде добра.

8. Speed Booster Pack

Само докато чуете името разбирате, че Speed Booster Pack е изработен за издигане на скоростта нагоре на зареждане на вашия WP сайт. Много от параметрите от настройването на WP и от страна на сървъра могат да окажат ефект върху него. Но Speed Booster Pack се фокусира върху всички тези параметри и да ги коригира уникално за подобряване на времето за зареждане. Той дори измества скриптове, които оказват влияние върху времето за зареждане на вашия сайт, към долната част на страницата, за да увеличи скоростта на зареждане.

9. WP-DBManager

Като използвате този полезен мениджър на база данни, вашият WordPress сайт може бързо да се ускори. WP-DBManager без усилие може да се оптимизира база данни, да архивира базата данни, също и да ги поправя базата данни, премахване на празни бази, отстранява резервните бази данни, и администрира избраните заявки.

10. WP-Optimize

Това е забележителен WordPress плъгин, който може да накара сайта ви да зареди много бързо. Вашите бази данни могат да бъдат оптимизирани чрез WP-Optimize и да почиства ненужното от базата данни.