Когато става въпрос за привличане и конвертиране на потенциални клиенти, една от най-мощните тактики за дигитален маркетинг от имейл маркетинга. 

Проучванията показват, че въпреки растежа и известността на мобилните приложения и приложенията за чат, близо 61 процента от потребителите предпочитат улеснени взаимодействия с марката чрез имейл – и това предпочитание се простира между половете и възрастовите групи.

В световен мащаб внушителните 87 процента от B2B търговците и 79 процента от B2C рекламодателите използват имейл като канал за разпространение на съдържание. Възползвате ли се напълно от услугите за имейл маркетинг, за да разраснете и популяризирате бизнеса си? Как се справя Вашата имейл маркетингова кампания в този конкурентен дигитален пейзаж?

Email marketing
Имейл маркетинг

Още днес можем да започнем Вашето имейл маркетинг планиране и разработване на стратегия за email маркетинг. Агенция за дигитален маркетинг WebVisuality предлага разнообразна гама от услуги за имейл маркетинг, предназначени да отговарят на нуждите на Вашата марка, финансовите възможности и идеалните пазарни сегменти. Свържете се с нас и ще обсъдим значението на услугите за постигане на Вашите цели.

Защо имейл маркетингът е толкова важен?

Осигурете повече стойност за клиентите си и постигнете големи резултати чрез имейл маркетинг

Значението на имейл маркетинга за успеха на един бизнес може да е от първостепенна важност. Онлайн имейл маркетингът е един от най-добрите маркетингови методи за печелене на потенциални клиенти и осигуряване на висока възвръщаемост на инвестициите (ROI).

Според проучване приблизително 61 процента от абонатите на имейли биха искали да получават промоционални маркетингови имейли всяка седмица и около 83 процента от клиентите харчат повече за марка, от която са получили уеб имейл маркетингови съобщения. Маркетолозите също съобщават, че са получили впечатляващите 3800 процента възвръщаемост на инвестициите в проведена имейл маркетингова кампания.

Очевидно онлайн имейл маркетингът предоставя невероятна възможност за достигане до целеви клиенти и генериране на ръст на приходите. Ако не сте започнали да планирате своя имейл маркетинг, сега е моментът да се консултирате със специалистите на WebVisuality, за дад Ви разясним как имейл маркетингът може да бъде от полза за Вашия бизнес.

Предимствата на имейл маркетинга

Изграждане на клиентска лоялност и доверие

Силните взаимоотношения с клиентите изискват редовни взаимодействия с марката – и рутинните уеб имейл маркетингови комуникации с клиента правят възможно всяка компания да генерира лоялност към марката, докато стимулира продажбите. 

Освен това разходите за ангажиране и маркетинг на съществуващ клиент с помощта на най-добрите имейл кампании са шест до 12 пъти по-ниски от други маркетингови канали, като платена реклама или маркетинг в социалните медии. Готови ли сте да направим първата Ви имейл маркетинг кампания? Свържете се с нас тук! Ако ли не – продължете да четете надолу.

Разширете бизнес обхвата си

Доказано е, че имейл кампаниите имат по-добър обхват и потенциал за ангажиране от традиционните маркетингови методи. Статистиката показва, че 72 процента от потребителите на електронна поща проверяват входящите си кутии повече от шест пъти на ден и около 92 процента от потребителите на интернет имат минимум един имейл акаунт. Опитни специалисти по имейл маркетинг могат да ви помогнат да достигнете до целевата си аудитория на всяко устройство, като същевременно оставате на разстояние и съвместими с GDPR политиките.

Защо е важен мейл маркетинга

Свържете се с различни аудитории

Хиперперсонализираната комуникация е едно от многото предимства на използването на B2C и B2B имейл маркетинг за достигане до Вашата аудитория. Докато традиционните маркетингови методи се фокусират върху предоставянето на широко съобщение до широк кръг от аудитории, маркетинговите имейли Ви позволяват да предлагате уникални отстъпки и кодове, персонализирани съобщения и кампании, управлявани от данни, базирани на критерии като рождени дни, региони и доживотната стойност на клиента (CLV).

Email-marketing-5

Проследяване и анализ на данните

Данните и анализите, предоставени от софтуерите за имейл маркетинг, дават ценна представа за ефективността на проведения имейл маркетинг и кампании. Най-често съобщаваните показатели за ангажираност са проценти на отваряне, проценти на кликване и честоти на кликване (CTR), отпадания и реализации.

Спестявате време и усилия

Имейл маркетингът за малък бизнес, франчайзи и фирми с множество локации е значително по-малко трудоемък от традиционния маркетинг. За всяка разпространена кампания не се изисква пощенска такса или етикетиране. Насоченият имейл маркетинг ви позволява да комуникирате и да се ангажирате с Вашите идеални клиенти (независимо дали са няколкостотин или сто хиляди) за няколко минути. Ако нямате време да научите тайните на оптимизирането на имейл кампании, екипът на WebVisuality ще ги приложи вместо Вас.

Ние сме тук, за да помогнем на бизнеса ви!

Обадете ни се:

или