Да бъдеш успешен интернет маркетолог е мечта на мнозинството. Въпреки това, тази сфера е една от най-трудните и изисква много усилия. Изглежда, че ключът се крие в една внимателно подбрана партньорска програма, но в действителност, има много фактори, които трябва да бъдат взети под внимание. Не само, че трябва да сте експерт в тази област с общи познания и широк набор от умения, но трябва да можете да реагирате бързо на промените, които се случват около вас.

Например, в епохата, където мобилното сърфиране почти преобладава, вашия сайт трябва да бъде гъвкав, адаптивен и съвместим с различни устройства, платформи и браузъри. Да не говорим за жизненоважния SEO аспект. И това е само върхът на айсберга. За да ви покажем какво се крие под повърхността, сме събрали топ 18 плъгина, които  WordPress сайтовете задължително трябва да имат. Покрили сме различни инструменти, които ще подобряват проекта ви и ще ви помогнат да успеете.

1. Affiliates

Affiliates е популярен избор, когато става въпрос за осигуряване на приходи от вашия блог. Той има важни функции като автоматична афилиейт регистрация и взаимодействие с проекти за електронна търговия. Той е идеален за продавачи и онлайн магазини.

2. SkyStats

SkyStats е мощен инструмент за въвеждане на пълен контрол над статистиката за уеб сайта. Той предлага комфортна обстановка и показва маркетингови анализи в приятен начин. Сътрудничи си с Google Analytics, Facebook Analytics, както и други услуги.

3. Marketing Optimizer

Маркетинг Optimizer е пригодена да увеличи процента на реализация чрез подобряване на A/B тестове на вашия проект. Той е съвместим с всички популярни кеш плъгини включително WP Super Cache и W3 Total Cache.

4. Floating Ad Rotator Banner with Tracking

Floating Ad Rotator Banner with Tracking е плъгин, с който лесно можете да покажете няколко реклами почти едновременно. Въпреки, че той може да бъде малко объркващ, ако се използва разумно, той позволява демонстриране на различни възможности за избор на посетителите в един приятен режим. Той, също така, предоставя администратор със статистики за кликвания и колко пъти е бил видян.

5. Formilla Live Chat

Formilla Live Chat ви позволява да установите връзка с потенциални клиенти, без да се бавите. Тази малка плаваща кутия помага да направите проекта по-надежден и взаимоотношенията по-сигурни. Има чист и интуитивен интерфейс и се поддържа и за мобилни устройства.

6.ITRO Popup

Въпреки, че изскачащите банери се считат за дразнещи, те все още са един ефективен начин да се привлече вниманието към определен продукт. ITRO Popup е предназначена за такива цели. Той е напълно приспособим и „говори“ на различни езици.

7. Ticket Tailor

Ticket Tailor е малко разширение за продажба на билети. Той ви предлага да печелите допълнителни пари чрез съответни портали. Има тон функции за създаване на множество видове билети.

8. Image Rotator Widget

Въпреки, че казват че Image Rotator Widget е перфектен инструмент за лога, той също работи добре, като банер ротатор, като обхваща няколко реклами, в едно и също време. Той ви позволява да:

 • завъртате изображения,
 • задавате скоростта;
 • използва случайни изображения;
 • насочване в нов прозорец.

9. Uji Popup

Uji Popup ви дава възможност да изградите много чисти изскачащи прозорци, по ваш вкус. Те ще покажат всяко HTML съдържание от проста форма за вход до сложни мултимедийни плейъри. Той предлага такива възможности като:

 • таймер;
 • бутон  за затваряне/пропуснете;
 • списък с наличните езици и много повече.

10. Mail Munch

Mail Munch е жизнено важен инструмент за уеб сайтове, които ценят своите абонати. Приставката се интегрира с MailChimp, Aweber, и други. Идва с интуитивна работна среда и осигурява пълен контрол над списъка на абонатите.

11. Add-to-Any Share Buttons

Add-to-Any Share Buttons е съществен плъгин за всеки съвременен сайт. Той включва сто старателно изработени векторни икони, за да свържете проекта си към най-популярните социални медийни платформи. Плъгина е отзивчив, гъвкав и адаптивен.

12. Shareaholic

Shareaholic е създаден за голяма експозиция. Това е още един жизнеспособен инструмент за взаимодействие със социалните медийни портали. Той има:

 • спретнато предназначени броячи;
 • подкрепа за съкратени URL адреси, предоставени от Bitly, TinyURL и др .;
 • опция за плаващ бар;
 • филиал на свързване, както и някои други.

13. WiziApp

WiziApp подобрява уеб сайта от гледна точка на мобилната лекота. Неговата цел е да ви позволи да спечелите повече клиенти чрез Apple App Store и Google Play Store. Той е много лесен за използване и редактиране. Можете да създавате уведомления за секунди, за да информирате потребителите относно актуализации.

14. Google Keyword Suggest

Google Keyword Suggest е предназначен за засилване на SEO на вашия проект. Той предполага ключови думи, които трябва да бъдат използвани в съдържанието, за да задоволят нуждите на потребителите и да се разшири целевата аудитория. Той поддържа няколко европейски езика.

15. UpDraftPlus

UpDraftPlus е един от най-популярните плъгина. Той изпълнява всички архиви, предлагайки два режима (автоматичен и ръчен). Той бързо ще възстанови файлове и бази данни. Работи с Google Drive, Dropbox, FTP и някои други.

16. SEO Ultimate

SEO Ultimate идва с тонове от функции, които го правят търсен компонент. Най-важните от тях са:

 • повече от двадесет модула;
 • контрол върху мета заглавия и описания;
 • разширени описания;
 • мониторинг на 404 страница;
 • интегриране на отворени графики.

17. Smart Manager for WooCommerce and WPeC

Smart Manager for WooCommerce and WPeC е бърз и надежден плъгин за създаване на цялостно таблото за работа с електронни магазини. Той наброява повече от двеста функции, които ви дават възможност да имате опции за различните аспекти на проекта.

18. Google Analyticator

Google Analyticator има за цел да покаже статистики в реално време в умерени порции и приятен изглед. Той включва:

 • шорткодове, за да показвате публично статистики;
 • проследяване на линковете;
 • съпорт за универсални и традиционни анализи;
 • пълен контрол върху компонента и сайта;
 • графиката за по-добри презентации и още много други.