Изработването на добър уеб сайт е само първата стъпка, която трябва да предприемете в света на онлайн търговията. Ние в Web Visuality много добре знаем, че от позиционирането на Вашия уеб сайт в онлайн пространството зависи колко ще продава той.

Имате готов уеб сайт, но той сякаш не се представя достатъчно добре в класиранията? Отчитате завиден трафик, но той не води до конверсии (продажби, запитвания или посещения на ваш обект)? Наблюдавате посетителите на уеб сайта си, но те поради някаква причина не пазаруват от вас?

„Оптимизация за търсачки“ е продължителен процес

Нашият екип прилага различни стратегии за SEO оптимизиране на уеб сайт според предвидените цели, времеви график, ресурси и предпочитания.
Search Engine Optimization или SEO оптимизацията е сложен комплекс от мерки, които се прилагат за подобряване класирането на даден уеб сайт в резултатите от търсенето.

За да бъде един сайт оптимизиран, се прилагат множество мерки с продължителен характер. Има както начална, така и последваща оптимизация, но за да даде най-добри резултати, тя траябва да е постоянна във времето. Нека обясним защо.

Seo на сайт
Оптимизация на сайт

Но преди всичко нека Ви изясним някои неща:

Ние ще ви обясним всичко, което не разбирате.

Оптимизирането на сайта ви не е моментен процес, а дълъг и продължителен.

Класирането на уеб сайтът ви ще отнеме време.

Вземаме предвид дейността на сайта ви, ще ви дадем инструкции, които трябва да спазвате.

След постигане на оптимизирането, трябва да се продължи да се поддържа.

No.1 в Google – мисията възможна със SEO

В ранните години на SEO оптимизацията през периода 2000-2010 година практиките в оптимизирането на уеб сайтовете бяха други. Тогава се наблягаше на брой ключови думи, множество линкове вътре в самия сайт, както и към други сайтове, а тези методи не отговаряха на потребителското търсене. Твърде често се случваше в резултатите да се появят на високи позиции лошо изглеждащи и работещи уеб сайтове с хаотично съдържание и липса на вътрешна структура.

Seo оптимизация

Както всичко друго, и SEO оптимизацията еволюира, за да предложи по-добри и ефективни практики в изграждането на успешни уеб сайтове. Към днешна дата, един добре оптимизиран уеб сайт се отличава с удобна подредба и структура, категории и подкатегории, качествено и уникално съдържание, което отговаря на потребителските заявки, LSI ключови думи, карта на сайта и отчитане спецификите на ранкинг алгоритмите като Rainkbrain.

Оптимизация

Така нареченият “user intent” – потребителска мотивация стана водещ в процеса на SEO оптимизация, защото познаването му води до по-коректно визуализирани резултати за потребителя. Например, когато напише “SEO оптимизация на сайт” той очаква да види агенции, които предлагат точно тези услуги. И именно там ще се класираме ние със страницата, която четете в момента. За да увеличим полезността на сайта и да получите повече релевантна информация ще ви представим и кратко резюме за видовете оптимизация, към които насочваме усилия в процес на работа.

Освен разгадаване на потребителското намерение или мотивация зад дадено търсене онлайн, предоставянето на оригинална и достоверна информация, лесна навигация, бърза скорост на зареждане на мобилни и десктоп устройства станаха приоритетни в съвременната SEO оптимизация за Google.

Ако искате да се гордеете с конкурентен и добре оптимизиран уеб сайт, то трябва да изберете най-добрия екип, който да работи върху следните аспекти на оптимизация:

Потребителско изживяване (RankBrain), включително работа върху параметри като CTR, bounce rate, престой на сайта и други;

Скорост на страниците и отлично визуализиране на всички елементи (включително скорост на мобилната версия и страници на уеб сайта);

Оптимизиран за мобилни устройства (с мобилна версия);
Възраст на домейна, URL адреси и авторитет;

Оптимизирано съдържание – релевантни URL адреси, определяне на клъстери от думи и семантично ядро, оптимизирани заглавия на страниците, продуктите, категориите, мета описания на страници, използване на изображения, инфографики, видео и други;

Техническо SEO – всички мерки, които се използват в процеса на оптимизиране на уеб сайта ви за фазата на обхождане и индексиране. Включва schema markup, разумно използване на ключови думи, H тагове, мета описание и мета тагове, други;

Сигурен и достъпен уеб сайт – стабилен хостинг план, настройки на сайта за зареждане и визуализация, сертификати за сигурност, общи условия за ползване, политика за защита на личните данни и други;


Линкове – стратегия за изграждане на входящи, изходящи и вътрешни връзки;


Социални сигнали – споделяне на страници от вашия сайт, търсене на бранда, присъствие в социални мрежи на бранда и други;


Реална бизнес информация в Google My Business.

On-page SEO


“On-page SEO” (он-пейдж оптимизация) е практиката за оптимизиране на отделни уеб страници, за да се класират по-високо и да се привлече по-подходящ трафик в търсачките. On-page се отнася както до съдържанието, така и към HTML изходния код на страница, която може да бъде оптимизирана, за разлика от off-page SEO, която се отнася до връзките и други външни сигнали.

On-page SEO е важна част от оптимизацията, тъй като предоставя на търсачките редица сигнали, за да им помогне да разберат за какво е съдържанието на вашия сайт.

По време на процесите на индексиране и класиране търсачките се опитват да свържат уеб страници с ключови думи и думи за търсене, които потребителите въвеждат в полето за търсене.

Чрез on-page елементите можете да насочвате търсачката за кои ключови думи искате да класирате страниците си. В допълнение, “on-page” се нарича така, тъй като всички промени в оптимизацията, направени в дадена уеб страница, допринасят за по-доброто потребителско изживяване, а това увеличава многократно шансовете за конверсия.

Някои от най-добрите on-page техники, които доказано работят за по-добри резултати от SEO оптимизацията, са:

Off-page SEO

„Off-page SEO“ (оф-пейдж оптимизация) се отнася до действия, предприети извън вашия собствен уеб сайт, за да повлияят на класирането ви в страниците с резултати от търсачките (SERP).

Оптимизирането на фактори за класиране извън сайта включва:

Подобряване възприемането на търсачката и потребителите от популярността на сайта

Релевантност, надеждност и авторитетност на сайта и съдържанието в него

Това се постига от други реномирани места в интернет свързващи или промотиращи вашия уеб сайт

Изграждането на обратни връзки (беклинкове) е в основата на SEO оптимизацията. Търсачките беклинковете като индикации за качеството на свързаното съдържание, така че сайтът с много връзки с висока стойност обикновено се класира по-добре от иначе подобен сайт с по-малко връзки. Има три основни типа връзки, дефинирани според това как са изградени: естествени връзки, ръчно изградени връзки или самостоятелно създадени връзки.

Връзки

Независимо от това как са получени връзките, тези които дават най-голям принос за SEO усилията и класирането на сайта, обикновено са тези, които дават най-много положителна стойност и авторитет. Има много сигнали, които допринасят положително за това сайтът ви да се разглежда като източник на полезна и авторитетна информация, като например:

Нашият екип


Екипът на Web Visuality залага изключително много на SEO при работата си с клиенти и винаги сме вдъхновени да проправим път на всяко смело начинание към върха на търсачките. Защо ли? Виждали сме и вярваме в тяхната сила. Виждали сме обикновени сайтове да се превръщат в необикновени. Виждали сме блогове да се превръщат в бизнеси за стотици хиляди долари. Виждали сме как хора правят от книгите си бестселъри в Amazon например, само заради това, че са достигнали до огромна аудитория от хора чрез правилна оптимизация за търсачки и най-вече са ги задържали. Да държиш първото място за дадено търсене в Google е като да имаш огромен капитал, които или можеш да превърнеш в стократно по-голям, или да го загубиш.

Ние сме тук, за да помогнем на бизнеса ви!

Обадете ни се:

или