Компютър

Очевидно е, че ще имате нужда от компютър, за тази изработка на уеб сайт. Няколко пъти са ни задавали подобен въпрос, поради тази причина ние сме длъжни да го съобщим.

Връзка с Интернет

Ще имате нужда от доставчик на Интернет услуги, за да можете да влезете в Интернет, да качите вашия сайт, проверявате електронната си поща и т.н.

Уеб сайта

Страници & Програми. Простите сайтове обикновено се състоят от два основни елемента: страници и снимки. Самите страници са всички текстове.

Вие дори не се нуждаете от скъпи програми да го напишете – всички стари текстови редактори като NotePad, са напълно достатъчно. Но разбира се, трябва да знаете HTML, за да направите това. Имате две възможности:

  • Вземете графично ориентирана програма, която пише HTML вместо вас. Това като цяло ще работи добре за вас в началото, но по-късно най-вероятно ще разберете, че вие трябва да се научите HTML.
  • Използвайте обикновен текстов редактор като NotePad, който идва стандартно с операционната система Windows, за да научите HTML. Въпреки, че това звучи малко по-трудно, можете да прекарате времето, което ще измине да научите как да използвате графично ориентирана програма, да учите този език – и това не е толкова трудно да се научи! Това ще ви спести много от объркване.

Снимки и програми за изображения. Малко сайтове могат да са без изображения. Най-малкото, ще трябва прилично лого, а може би и някои снимки, за да разшири възможностите ви за представянето. Снимките наистина могат да направят сайт.

Вие най-вероятно ще откриете, че имате нужда да се подобрят изображенията или най-малкото да ги подготвите за използване в мрежата. Има редица графични програми за редактиране, считано от Adobe Photoshop (скъп индустриален стандарт) и Macromedia Fireworks, която ще ви позволи да добавите различни „ефекти“ (като сенки) на вашите снимки, колкото да ги подготви за показване на мрежата.

Уеб хостинг

След като вашият сайт е напълно готов, ще трябва някъде да го качим, така че хората да могат да го видят в Интернет – за това ще имате нужда от уеб хостинг.

Ако самата изработка на уеб сайт си я правите вие, вероятно можете да използвате уеб хостинг пространство на вашия Интернет доставчик. Въпреки това, ако искате да имате нещо по-качествено и сигурно, трябва да имате собствен хостинг.

Free Web Hosting. Съществува безплатен уеб хостинг. Все пак, това е доста бавно, липсва ефективна или бърза поддръжка на клиенти, както и най-вероятно няма да създаде впечатлението, че желаете да даде на клиенти и потенциални клиенти. Същото е и с евтин уеб хостинг.

Уеб хистингите обикновено имат онлайн инструкции за качване на уеб сайтове и създаване на електронна поща. По-добрите предлагат поддръжка по електронна поща. Най-добрите имат поддръжка по телефона.

Ако можете да си го позволите, бихме ви препоръчали да използвате професионални хостинг компании. Това ще ви спести време и проблеми.

Професионален уеб хостинг обикновено струва от 20 до 30лв на месец.

Име на домейн

A „име на домейн“ е всъщност адреса на уебсайт, като yourwebsite.com.

Обикновено от където си поръчате хостинг, от там можете да си закупите и домейн. Ако покупката става през български доставчик, цените са около 20лв на домейн. Всеки домейн е валиден за една година и трябва да се поднови.

Програма за Upload

Не на последно място, след като вашият сайт е завършен, ще трябва да поставите страниците и изображенията на вашето уеб хостинг пространство. Това се нарича качване. Има доста програми, достъпни за този начин. Един от нашите любими е чрез FTP достъп. Така много бързо можете да си качите файлове чрез Dran $ Drop.

Е това са най-важните стъпки при изработка на уеб сайт. Ако искате да ви помогнем с избора за тази услуга се свържете с нас. Ние сме винаги на ваше разположение.