Поведението на потребителите се променя светкавично и с течение на времето постоянно има нови неща, които ние трябва да анализираме, за да се адаптираме към развиващите се технологии в цифровата ера. По този начин можем да предоставим качествени и съвременни услуги, съобразени с актуалните технологии.

Спомнете си за дебелите жълти страници на печатните указатели, които бяха популярни не толкова отдавна. Днес те са заменени от онлайн директории с появата на World Wide Web, а физическите магазини макар и все още разпространени, продават далеч по-слабо от преди заради бурното развитие на електронната търговия. 

Постепенно уебсайтовете се превърнаха в основния източник на информация за фирми и услуги, и сега хората са по-склонни да търсят информация за всеки бизнес онлайн, отколкото да го търсят в печатна книга. Затова и сте на правилното място – ние разработваме уебсайтове, като ще оставим портфолиото ни само да говори, а в статията ще ви разкажем кои са петте причини да имате свой бизнес уебсайт.

Стига излишни приказки, нека обясним защо е важно да имате уебсайт през 2023!

Причина №1: Вашите клиенти очакват да имате уебсайт през 2023

В днешно време повечето потенциални клиенти очакват да имате уебсайт, за да намерят повече информация за вашия бизнес. Що се отнася до вас, вашият уебсайт през 2023 може да ви помогне да генерирате повече продажби и популярност, да увеличите разпознаваемостта на марката, да популяризирате дейностите и философията си пред клиенти и целеви аудитории, както и да изпращате силни маркетингови послания. 

Наличието на уебсайт не означава само онлайн присъствие. Чрез внимателно изработване на уебсайта ви можете да го превърнете в мощен актив за вашия бизнес. Това е като да имате витрина, на която денонощно хората могат не само да гледат, но и да пазаруват. 

Ако нямате уебсайт, клиентите ще си помислят, че или сте твърде “малък” и неподходящ за тях, или не сте достатъчно технически подготвени, за да сте в крак с времето. Може дори да се усъмнят дали сте легитимен бизнес. Разбира се, можете сами да създадете уебсайт. Но си нямате на идея колко функционалности и изисквания има за това един сайт да стане наистина добър, удобен и интересен за аудиторията.

Уебсайтът е нещо повече от това просто да наредите няколко думи на уеб страница и да седнете с коктейл в ръка, изчаквайки всички клиенти да ви намерят. Това е само началото на вашето онлайн присъствие и важна част от вашата марка и маркетингова стратегия. Уебсайтът трябва да бъде добре проектиран и удобен за потребителя, с ясни призиви за действие и удобна навигация. Трябва да се актуализира редовно с ново съдържание. И трябва да бъде оптимизиран за търсачките, така че потенциалните клиенти действително да могат да го намерят. 

С други думи, това е много работа и е абсурдно само един човек да я прави, още повече ако това е бизнес стратегът на фирмата. Но добрата новина е, че има хора, които могат да направят всичко това вместо вас. Така че, ако нямате уебсайт, не чакайте повече, а изберете професионалисти за изработка на сайт. Вашите клиенти очакват именно това и може да нямат друга възможност да ви открият.

Причина №2: Уебсайтът осигурява т.нар. “Social proof”

Без уебсайт през 2023 г. как хората ще разберат, че сте истински бизнес? Как ще знаят за вашите продукти и услуги? Уебсайтът е от съществено значение за предлагане на така нареченото “социално доказателство” и за утвърждаване на доверието към вас като бизнес. Това показва на потенциалните клиенти, че сте сериозни относно това, което правите и че имате какво да предложите. Само помислете за следното: склонни ли сте да купувате от компания с уебсайт или такава без? Отговорът е очевиден. Така че, ако искате да успеете в днешните динамични и технологични времена, инвестирайте в уебсайт. Това е най-добрият начин да предложите лесен достъп на потенциалните клиенти до вашия бизнес и да изградите доверие с тях.

Ако нямате уебсайт, в известен смисъл не сте наистина в бизнеса. Това е така, защото хората очакват фирмите да имат уебсайт, където могат да научат повече за това, което правите, да прочетат отзиви от клиенти и да видят, че сте предпочитан бизнес. Ако нямате уебсайт, вие на практика казвате на потенциалните клиенти, че не си заслужавате времето или парите им.  

Причина №3: Постигане на по-голям коефициент на възвръщаемост на инвестициите (ROI)

Ако управлявате бизнес, един от основните ви приоритети вероятно е максимизирането на възвръщаемостта на инвестициите (ROI). И ако имате уебсайт, имате късмет, защото има редица начини да гарантирате, че уебсайтът ви работи усилено, за да донесе максимална възвръщаемост на инвестициите. Как може да се постигне това? Издаваме няколко жокера от нашият начин на работа:

  • Първо, уверяваме се, че уебсайтът ще бъде проектиран с оглед на целевия ви клиент. Какво искат да видят потенциалните клиенти? Какво ще ги накара да останат на вашия сайт и да продължат да се връщат? Отговорите на тези въпроси ще ни помогнат да проектираме уебсайт, който е насочен към генериране на потенциални клиенти и продажби.
  • Второ, силно препоръчително е да оптимизирате в оптимизация за търсачки (SEO), така че вашият уебсайт да се появи по-високо в страниците с резултати от търсачките (SERP). Колкото по-високо се класирате, толкова по-вероятно е хората да стигнат на вашия сайт. И след като те са на вашия сайт, имате по-голям шанс да ги превърнете в клиенти.
  • Трето, като използваме ефективни призиви за действие (CTA) на уебсайта ви. CTA е основно инструкция, която казва на посетителите на уебсайта какво искате да направят след това. CTA обикновено са кратки и ясни, и са поставени на видно място на уебсайта ви, така че посетителите да не могат да ги пропуснат.

Причина №4: Уебсайтът допринася за доверието в компанията

В традиционния маркетинг хората и бизнесите купуват рекламна площ, например за телевизионна реклама или билборд. Но в наши дни хората са много по-склонни да проучат компания онлайн, преди да направят покупка – а това означава, че наличието на уебсайт е от съществено значение.

Уеб сайтът е като виртуална визитка за една компания. Това е едно от първите неща, които потенциалните клиенти ще обърнат внимание, когато обмислят да правят бизнес с вас. Ето защо е толкова важно да се уверите, че уебсайтът ви е професионален и допринася за доверието във вашата компания. А ако все още нямате такъв, ние от WebVisuality сме готови да го направим по точните ви изисквания и според бюджета.

Причина №5: Вие може да се откроите сред другите в индустрията

Знаете ли, че наличието на уебсайт през 2023 г. ви дава голям шанс да се конкурирате с гигантите във вашата индустрия? Когато се създаде оптимизиран уебсайт, той може да се класира по-високо и да бъде на точното място в точното време, където потребителите ви търсят.

Уебсайтът не само ви дава платформа за продажба на вашите продукти или услуги, но също така ви позволява да достигнете до по-широка аудитория в практически целия свят. И, може би най-важното, ви дава възможност да се конкурирате с други в индустрията – дори ако те имат значително повече ресурси от вас. Чрез изравняване в този аспект, уебсайтът позволява на малките предприятия да процъфтяват в днешната конкурентна среда.

Понякога всичко опира до класирането на уебсайта. Как се класира вашият уебсайт в Google, ако имате такъв? На първа страница ли е? На първо място? Или на второ, може би двадесет и второ? Можете да изпреварите по-големите от вас, ако имате уебсайт, който се класира високо в SERP. Оптимизирането за правилните ключови думи може да увеличи трафика на вашия уебсайт и да повлияе на пътуването на вашия потребител, което обикновено започва с проучване, препоръки и рецензии. Това са част от методите на SEO оптимизацията, които прилагаме за нашите клиенти.