Както много собственици на малък бизнес, може да не вярвате, че може да си позволите да имате уеб сайт или уеб сайта не се вмества в вашият бюджет. Или може би си мислите защото вие не работите с компютър и клиентите не правят това. Това са погрешни изводи. Тези 8 причини показват, защо вашата компания се нуждае от професионален уеб сайта, без значение какъв е размера на вашия бизнес.

1. Вашия малък бизнес ще спечели ПОПУЛЯРНОСТ

Бизнес

Днес, все повече и повече потребители използват интернет, за да търсят продуктите или услугите, от които се нуждаят. Вашият малък бизнес ще спечели доверието на клиентите ви ако имате уеб сайт. Ако нямате създаден, клиентите ви ще отидат при фирма, която има. Ако вече имате уеб сайт, но е създаден от вас, като се преправи с професионален и нов дизайн, ще доставите на вашия бизнес имидж, който ще вдъхва още по-голяма увереност.

2. Един уеб сайт ви спестява ПАРИ

Пари

Като собственик на малък бизнес може би смятате, че не може да си позволите един професионален уеб сайт. Въпреки че разходите за проектиране на уеб сайт варират, когато вече е създаден и работи, уеб сайтът за малък бизнес като цяло струва около 300лв, и с поддръжка по-малко от 50лв на месец, а в някои случаи, най-малко 20 лв. Ако сравните колко струва дадена реклама във вестник и в уеб сайт, и като се има предвид, че с уеб сайт можете да достигнете по-лесно до даден потенциален пазар, излиза, че това е изгодно.

3. Сайтът ще ви позволи да държите клиентите си информирани

Мислете за вашия уеб сайт като за онлайн брошура или каталог. Много по-лесно и бързо е да актуализирате информация за вашите продукти и услуги на уеб сайта си, отколкото на печатни материали, като по-ефикасен начин ще представяте новите си продукти, предстоящи събития, специални промоции или каквито и да е други услуги, които предлагате сега. Печатните материали бързо „остаряват“, за сметка на което уеб сайта ви може да доставя сегашна информация и новини.

4. Винаги е по-ДОСТЪПЕН

Сайта е достъпен за вашите редовни и потенциални клиенти 24/7/365 и им се осигурява удобство, за да прегледат вашите продукти и услуги, когато вашия магазин или офис е затворен. С днешният зает начин на живот, това е голяма точка на продажба при вземане на решение за покупка.

5. Уеб сайтът ви позволява да достигнете по-широк пазар

Независимо дали предлагате продукти или услуги, уеб сайтът ви ще ви предложи един алтернативен начин за продажбата им. Ако сте търговец на дребно, уеб сайтът ви е идеален, за да продавате продуктите си на по-голям пазар. Мислите, че не сте в състояние да продавате онлайн? Дори колите и къщите се продават онлайн!

6. Осигурява начин да изложите на показ работата си

Портфолио

Без значение в какъв вид бизнес сте, уеб сайта е чудесно място да покажете вашата работа. Чрез включването на портфолио или галерия, както и препоръки за работата си, можете да се докаже това, което прави бизнеса ви уникален.

7. Уеб сайтът ви спестява време

Да доставите информация на вашите клиенти изисква време, независимо дали е по телефона, лице в лице, чрез брошури или с имейли. С онлайн каталог можете да доставите много информация за вашите продукти и услуги. След като вече уеб сайтът ви функционира, той е достъпен за клиентите ви постоянно. Така си спестявате време, а какво е времето? Времето е пари!

8. Подобрява обслужването на клиенти

Клиенти

Може би продавате екологично чисти продукти и бихте искали да споделите съвети за това как да се рециклират или може би сте счетоводител и искате да дадете на вашите клиенти съвети, за това как да опростят своите счетоводни практики. Чрез включването на често задавани въпроси, статии или качвате бюлетини, които да отговорят на всички въпроси на клиентите ви, можете да ги поддържате в крак с времето. Какъв по-добър начин да им доставите качествени услуги от това да споделите информацията на вашите потребители.