Макар и почти да изминахме 1/3 от 2016 година, тя донесе със себе си доста интересни и вече задължителни за хората, които се смятат за професионалисти в сферата на уеб дизайна, тенденции. Можете да видите най-важните и интересните сред тях по-долу и да сверите часовниците си. В случай, че нещо ви е убегнало, време е да си наваксате, защото знаете добре, че всичко що е уеб, бързо се променя, развива, заменя и прогресира с пълни обороти. Ето ги и уеб дизайн трендовете, за които не трябва да забравяте през тази година:

HD изображения или нищо!

Както се казва, на война като на война, а в интернет бизнеса всичко е една огромна борба с конкуренцията. Затова и ако възнамерявате да слагате снимки, избийте си от главата те да бъдат с ниско качество. Добрата резолюция е задължителна. Иначе ще изглеждате несериозни. Между другото, съвсем не е неуместно да лишите своя уеб дизайн от изображения или поне много такива. Това е вид оригиналност, а и тя е в пъти по-добра от евтини, размазани и не изобразяващи нищо кой знае колко важно изображения.

80-те години върнаха Nerdy Vintage стила

Ако се чудите за какво точно говорим, става въпрос за всичко, което се сещате като обемист компютър, огромен телефон и всякакви карикатури на съвременните ултра тънки устройства, които държим в джоба или офиса си. Нещо повече – 2016 върна с мощна сила пиксализираните икони и текст, та дори и интергалактическите фонове и космически притурки!

Flat design 2.0 рулира!

Масово, големите играчи на пазара преминават към този дизайн, а той е достатъчно минималистичен, следователно опростен и лесен за изграждане, и за начинаещите. Уникалното в него е, че е перфектно организиран и много стилен. Следователно, дори и да нямате кой знае какво понятие от дигитален маркетинг и копирайтинг, няма да объркате нищо в цялостната рекламна стратегия и посланието на сайта ви чрез своя уеб дизайн.

Влез във филма с филм!

Видеата са мощно оръжие в уеб дизайна през тази година. Освен че задължително трябва да насочите вниманието на потребителите към основното си послание в сайта с видео, добре е да помислите върху концепцията целият ви сайт да е едно голямо видео, един филм. Това, разбира се, е работа за професионалисти, но защо да не се опитате и вие да я свършите. В крайна сметка, всичко е въпрос на опит, а това е добра възможност да…опитате!

Е, какво ще кажете? Макар и само три, тези нови уеб дизайн тренда, категорично, биха освежили сайта ви или биха ви дали насоки за следващия ви проект било то за блог, корпоративна страница или каквото още се сетите!