Едва ли е останал човек на планетата, който се занимава с бизнес и да не знае, че има нужда от сайт. Всъщност, корпоративната страница вече не е препоръка, а задължение както за най-малките новопоявили се фирми, така и за големите, утвърдени компании. В такъв един сайт, най-важното нещо е информативното съдържание, с което ще ангажирате своята аудитория и подходящият уеб дизайн, който ще я накара да се почувства уютно във вашето онлайн пространство. Но за съжаление, в опитът да сме оригинални или в липсата на какъвто и да е опит, понякога става така, че уеб дизайнът по-скоро отблъсква, отколкото да примамва и предразполага клиентите. Не е реално да искате да победите своите конкуренти и да постигнете още и още бизнес успехи, ако допуснете подобни грешки в изграждането на своя корпоративен сайт. И няма да e зле да се запознаете с основните, топ уеб дизайн грешки, които отблъскват потребителите:

Хаотично разпределени на основните функции

Само си представете следното: вие имате онлайн магазин за дрехи. Изграждате сайта си така, че когато един потенциален клиент влезе в магазина ви да не успее да види още от първия поглед нито как може да поръчва, нито къде да намери място за регистрация. Освен това, първите неща, за които си мислят клиентите, пазаруващи онлайн, са времето и начина на доставка. Има ли го това на вашата начална страница или ще разберат тази информация едва след като напълнят количките си и трябва да заплатят?

Отдалечаването от основната цел на сайта

Уеб дизайнът на една страница трябва да отговаря на нейното предназначение. Ако предлагате счетоводни и правни услуги, например, прекалено цветният и анимиран сайт на 99% ще отблъсне вашите потенциални клиенти. А ако това е сайт с потенциална таргет аудитория тийнейджъри, твърде скучния дизайн също ще ги изгони и то доста бързо, защото те са най-претенциозната виртуална публика.

Бъдете оригинални, но не прекалявайте

Не е добре да си оставате в 90-те години с нискобюджетни и ретро сайтове. Не е добре и да създавате сайт, който да е прекалено скучен и банален. Оригиналната идея веднага грабва потребителя, но ако прекалите с това, рискувате да разсеете клиента и той да забрави защо всъщност ви е намерил, защо му е нужен сайтът ви.

Неработещи функции

Ако искате сайтът ви да е ултра интерактивен, добре; това е много похвално за съвремието, в което живеем и в което хората по цял ден са в интернет и правят всичко тук – в интернет. Но с идеята да наблъскате своята страница с всички възможни оригинални и нововъведени функции, без да се уверите, че можете да се справите с тях, че те наистина работят, е по-зле отколкото да го лишите от всякакви кой знае колко уникални опции.