Представете си как потенциален клиент разглежда вашия уеб сайт, използвайки своя мобилен телефон или таблет. Може ли този клиент да прочете страниците на сайта ви и да получи нужната му информация? Може е трудно да се работи с вашя уеб сайт от мобилно устройство? А има ли вашият сайт оптимизирана мобилна версия? Текстът дава отговор на множеството съмнения и въпроси, които изскачат пред вашия бизнес.

Какво представлява най-новата оптимизация на Google търсачката?

При липса на оптимизиран мобилен сайт за даден бизнес, потребителите се затрудняват в намирането на търсената информация. Причината е, че те са принудени уголемяват съдържанието и да взаимодействат преплъзвайки с всеки един ред от даден текст. Потребителите намират този опит за дразнещ и вероятността да напуснат сайта се увеличава прогресивно.

Точно обратното се случва с уеб сайтове, които са оптимизирани за мобилни устройства с различен размер. Намирането на информация е леко и безпрепятствено. Мобилният уеб сайт възпрепятства преплъзгването в различни посоки, а това улеснява потребителите многократно. Улеснението е от основно значение поради факта, че в световен мащаб мобилният трафик и използването на мобилни устройства се увеличава с неимоверна скорост. Точно на това залагат и Google.

Според тях потребителите трябва да бъдат предоставени с точни, релевантни и бързи резултати, без значение от използваното мобилното устройство. Целта е масовият потребител не само да бъде задоволен от страна на подходяща информация, съответстваща на даденото търсене, а и тази информация да бъде представена в красив и стегнат вид. Затова Google адаптират алгоритмите си към новите тенденции в търсенето от 21 април, само седмица от днешната дата,  която ще дава предимство на резултатите от уеб сайтовете, които имат мобилна версия.

Как това ще повлия е на вашия бизнес?

Ако вашият уебсайт е респонсив и изглжда отлично както на десктоп устройство, така и на мобилно устройство, то той ще излиза по-напред в търсачката на Google. За да проверите дали уебсайтът ви е респонсив, можете да използвате следния инструмент на Google за проверка оптимизацията на вашата мобилна версия или да се свържете с нас. За тези от вас, които все още нямат мобилна версия за своя уебсайт,  не се колебайте да изпреварите своите конкуренти. Ние от Web Visuality предлагаме качествена изработка на мобилен уеб сайт.