Уеб дизайнът на един сайт преди всичко представлява неговото лице пред света, това е един вид електронен офис, важно място, където потенциалните клиенти да могат да опознаят дейността Ви, той е вашата визитка! Точно, защото е вашата визитка, трябва всяка една фирма да има собствен уеб сайт, където клиентите им да научат бързо и лесно какво предлагат.

Професионалният уеб дизайн има за цел при изработване на даден сайт да бъде постигната спокойна и комфортна атмосфера за бъдещите посетители, по възможност нищо да не откъсва вниманието му от стоките и услугите, които се предлагат. Именно уеб дизайнът е това, което търси пътя към съзнанието на потребителите, дори и най-придирчивите, като се стреми да ги накара да останат на страницата Ви.

Има редица изисквания за качествен дизайн на сайт

Едно от най-важните e уникалност. Уеб дизайнът трябва да е изработен строго индивидуално, да бъдат отчетени всичките изисквания, посочени от клиентите. Не е уместно да се ползват предварително изготвени шаблони за уеб дизайн, защото сайтът е добре да бъде максимално уникален от гледна точка на графичното му оформление. Уеб дизайнът трябва да предизвиква особено настроение, което да бъде асоциирано единствено с вашия сайт!

Чистотата на дизайна е друго особено важно изискване

Графичното оформление на един сайт не е спортно състезание, в което студията да демонстрират уменията си за работа с различните графични програми. Уеб сайтът преди всичко е изключително мощен инструмент на бизнеса ви, затова пред уеб дизайнера стои отговорна задача, която не просто да изрисува красив макет. За да е наистина работещ сайтът, за съжаление не е достатъчен само добър уеб дизайн.

Известно е, че сам по себе си дизайнът нищо не значи без оформлението на сайта и информационната му част. Тъкмо информацията следва да бъде подчертана, структурирана подходящо и поднесена разбираемо посредством дизайна на сайта. Функционалността също е водещо изискване към качествения уеб дизайн.

Всеки елемент от дизайна трябва да е добре огледан и да изпълнява функцията си ефективно. Средствата за навигация неотменно трябва да подпомагат посетителите и да не го объркват или подвеждат. Ако посетителят се заблуди или по някаква причина се почувства некомфортно, по всяка вероятност скоро ще напусне сайта и няма да се върне никога повече. Удобството при ползване е от съществено значение за един сайт. Интерфейсът на добрия сайт трябва да бъде достъпен и да подпомага подчертаването на важните рубрики в него, за подредено и последователно представяне на цялостното съдържание.

Уеб дизайнът е нужен на всеки съвременен сайт, за да заинтригува потребителите, да ги привлече и задържи и да провокира към закупуване или към поръчка на предлагани стоки или услуги. Това тясно го свързва с идеята да бъде приятен на вид и да заинтригува силно в началото и трайно във времето. Не по-маловажно е, уеб дизайнът обезателно да насочва към смисъла на информацията, която e представена на сайта.

Помислете и проверете дали вашият дизайн отговаря на всички ваши нужди. Могат ли посетителите ви да намерят това, което търсят. Ако имате колебания, може да се свържете с нас за да ви помогнем!