1. Използвайте CDN

Cdn

Можете да използвате CDN за да изберете в кой континент искате да запазите вашето съдържание, в зависимост от вашият трафик. По тази причина сървърите които са по-близо до потребителите, им позволява по-бързо зареждане на сайта. По-големите уеб сайтове в света използват CDN за да позволят на техните посетители по света им позволяват максимално бързо зареждане на сайта.

2. Намалете размера на снимките

Опитайте се да избегнете големи по размер снимки на сайта си! Използвайте инструменти като Picture Fill и Adaptive Images за да запазвате снимките с различни размери и различно качество. Да смените формата на изображението може да ви помогне да намалите ширината на изображението между 20% и 50%. Може да използвате програми като WebP и JPeg XR.

3. Кеш памет

Браузърите съхраняват кеширани версии на страниците които се запазват на сървъри. Това е процес който спомага много по-бързото отваряне на страниците и намаля лагът на сървърите. При посещение от нерегистриран потребител на вашият сайт, най-добре е да му се отвори кеширана версия, така като не е добра практика при всяко отваряне на страница да се изпраща заявка към сървъра. Всяка добре изградена система има модули за кеширане на, така че вие можете да ги настроите добре и да ги използвате.

4. Преценете плъгините си

Плъгините допринасят много хубави функции на вашият сайт, но плъгините които не използвате пречат на сайта и така той зарежда по-бавно. Стари версии на плъгините могат да намалят скоростта на зареждане на сайта, поради тази причина поддържайте плъгините си обновени. Това може да бъде лесно направено като прегледаме настоящите си плъгини и премахнем тези които имат дублиращи функции.

5. Смалете размера на JavaScript и CSS

WordPress идва със възможност която позволява да намалите CSS-а на сайта. Можете да използвате и плъгини за компресиране на CSS, но ще трябва и да компресирате JavaScript файловете за да намалите техният размер. Много от системите за управление на съдържанието (CMS) идват с тази опция. Ако използвате статични JS файлове, можете да използвате YUI JS компресор за да намалите размера на вашите JS файлове.