Защо трябва да бъдете добър дизайнер? Обикновено, колкото по-ефективни и добри са вашите умения, толкова повече ще бъдете в състояние да си вършите работата по-бързо и по-точно, и толкова повече вашите клиенти ще получат по-добро качество на услугите, и вие ще получите по-добро заплащане.

Как да станете по – ефективен Уеб, Лого и User Interface Дизайнер

Бъдете дизайнер

Работата ви в този живот е да слушате предложенията на клиентите и да ги изпълнявате, възможно най – точно, като използвате най – творческите и ефективни методи, възможни за уеб сайт, лого или потребителски интерфейс, които ще бъдат видим в световен мащаб. Работата ви не е да се извинявате и да изграждате неоформени и сайтове, които не са „responsive“. Работата ви не е да бързате да свършите нещата и след това да прекарате деня като играете онлайн покер или да разглеждате Facebook. Работата ви е да създадете сайт – от 8:00 до 19:00. Всеки ден, освен в дните за почивка. Това е вашата работа. Това е безусловен закон. Ако се наричате уеб дизайнер, тогава бъдете такъв, ако се наричате лого дизайнер или дизайнер на потребителски интерфейс – отново бъдете такъв!

Бъдете компетентен дизайнер!

За да бъдете компетентен означава да си вършите работата добре, независимо дали си за уеб, лого или дизайнер на потребителски интерфейси. Така че, вместо да изпълнявате очакванията на вашите клиенти до край – научете се да правите една стъпка по напред и да добавите нещо, което ще гарантира, че не само ще получи „харесване“, но вие ще получите „браво“ от вашите клиенти. Вършете си работата и го правете изключително добре и ще получите похвала и няма да имате непрестанни искания за промени и актуализации! Научете ума си да очаква усмивки и потупвания по гърба след всеки и всяка задача в ролята си на дизайнер. Преди да предадете работата си, си направете самооценка. „Това ли е най-доброто което можах да направя“? Ако отговора ви е не, тогава се хванете отново на работа и ако стане „да“, тогава го представете и защитавайте дизайна си до край, но не бъдете прекалено намусен когато приемате критики, и подобрете работата си.

Увеличете вашите знания и умения

Никога не спирайте да учите. Вашата цел трябва да бъде да овладейте нови умения с всяка изминала година във вашата област.

За уеб дизайнери

Ако сте уеб дизайнер и сте започнали да учите, основен графичен дизайн, HTML и CSS след това може да се наложи да се научите HTML5, CSS3, JavaScript, след това JQuery, PHP, ASP.net

За лого дизайнери

Лого дизайн

Сигурно сте започнали с програма като Photoshop или Corel Draw, за да впечатлите семейството и приятелите си с уменията си да създавате лого. Но сега е време да продължите напред към други професионални платформи и да научите нови техники, които ще подобрят уменията ви и ще покажат най – доброто от вас. Става въпрос да се научите как да рисувате, Mastering Fine Arts, Illustrator, InDesign, Sketch, Fireworks и подобни.

За дизайнери на потребителски интерфейс

Това е човекът, който понася най – много неприятности от всички. Защо ли? Вижте, дизайнерът на потребителски интерфейс (обикновено наричан UI дизайнер) си няма на представа как работят HTML, PHP, .Net, Objective C, Java и други платформи за програмиране, той почти винаги ще добавя и премахва елементи в дизайна си, за да затрудни максимално разработчиците. Затова, някога в живота си, UI дизайнерът трябва да реши дали ще продължи с невежеството си или ще започне да научава нови умения, за да разбере, че процесът на създаване на нов проект е чисто безпроблемен. Затова, той трябва да се учи и да добави в арсенала си HTML5, CSS3, Javascript, след това JQuery, след това PHP, след това ASP.net, да се научи да рисува , Mastering Fine Arts, Illustrator, InDesign, Sketch, Fireworks, Java и Fireworks.

Ограничете предложения план

Повечето компании имат навика да използват йерархията на родната структурата на компанията, за да могат да насочат работния процес, както трябва. Идеалната ситуация трябва да има това като свой начин на действие:

  • Клиентът изразява необходимост за цифров продукт.
  • Отдел за разследване насочва кореспонденция  на творческия директор.
  • Творческият директор призовава кратка среща с директорите по изкуството и те разрешават колко модела те ще предложат и колко часа на ден ще бъде посветен на проекта.
  • Директорът по изкуството създава след това цифровите продукти и ги представя на творческия директор, който одобрява и произведението веднага се превръща в брошура с ценообразуване, включено за клиента.

От моя опит мога да кажа, че колкото по – малко хора са включени в проекта, толкова по – добре.. В края на краищата това е предложение и работата не е свършена. Така че, ако се включат повече хора ще има повече „творчески егота“ за  хранене и повече изисквания за тези редки „корпоративни“ съгласия. И до момента, в който предложението излезе, вече ще са изминали два месеца, а проектът ще стигне крайните си срокове.

Изрежете съмнението

Изведете въпросник за вашите клиенти който ще хване всеки един детайл от проекта. Колкото по-изчерпателен е въпросникът – толкова по точно ще успеете да проектирате нещо което е във съответствие с техните очаквания. Като правило, по-интелигентните уеб, лого и UI дизайнери няма да се захванат с работата ако има прекалено много неясноти. Това е като да се гмурнете във вода пълна с акули, да се надявате да достигнете морското дъно, преди един от тези убийци да ви забележи. Вие ще бъдете разочаровани както и клиентът.

Оптимизирайте вашият производствен процес

Уеб дизайн

Твърде много готвачи ще развалят чорбата. Така е и с дизайна! Твърде много мнения и твърде много изтънченост от корпоративната структура, от гледна точка на дизайнера или клиента, неизбежно ще доведат до едноседмичен проект в който е трябвало да се създаде елегантен лебед вместо трикрак кон. Винаги се стремете да имате едно лице което да докладва от страната на клиента както и от страната на дизайнера, чиято единствена задача е да създаде произведението, недосегаемо от хиляди мнения. Ако е възможно, опитайте се да използвате автоматични процеси за да можете да свършите повече работа в по-малко време, но не пестете от качеството. За уеб дизайнерите: използвайте Web Prototyping Tools, ако напишете тази фраза в Гугъл можете да изберете това, което ви допада най-много. За лого дизайнерите препоръчвам да скицират идеите си преди да започнат да ги проектират. За UI дизайнерите: комуникацията, черновите и повечето общуване ще ви помогнат да постигнете целите си по-бързо.