Независимо от размера на вашия бизнес, от съществена важност е да се направи изработка на уеб сайт. Въпреки това, да използвате добре изглеждащ сайт не е достатъчно – той трябва активно да работи за вас като привлича клиенти и управлява компанията напред.

Малките бизнеси не разполагат с огромни бюджети, за изработка на уеб сайт, но добрата новина е, че ако се фокусира върху някои основни принципи при разработването и управлението на вашия сайт, почти със сигурност ще се получи добра възвръщаемост на инвестициите.

Ето десет стъпки, за да гарантират, че вашият сайт работи усилено за вашия бизнес.

1. Бъдете воден от бизнеса

Не забравяйте, че вашият сайт е бизнес инструмент и докато добрият дизайн е важен, преди всичко трябва да бъдете водени от бизнеса. Все по-често, настоящи и потенциални клиенти се свързват с фирма чрез сайта им, така че мислете за него като за витрина. Разпознаването на марката ви и разработване на определено идентичност започва с изработка на уеб сайт – и след това продължава с предлагане на пазара, печатни материали, брошури и други дейности.

2. Преглеждайте и отразявайте

Вие може да бъдете напълно щастлив с вашия уеб сайт, но като всяка практика или процедура е важно да го проверявате редовно, за да се гарантира, че той продължава да отговаря на вашите нужди и тези на вашите клиенти. Цели ли все още вашия пазар? Уместни ли са все още дизайнът и съдържанието? Показва ли точно вашия бизнес? Ако вашият сайт е създаден и работи в продължение на няколко години е трудно да останете обективни, така че може да бъде полезно да се получи становище от външен източник, който може да донесе нова перспектива.

3. Разграничаване чрез дизайн

Хората не обръщат голямо внимание и бързо ще напуснат сайт, който не ги привлича – и тук се намесва красивият дизайн. Благодарение на бързи широколентови скорости и подобрен софтуер, уеб дизайнът еволюира изключително. Графиките и изображенията вече могат да бъдат по-големи и по-добри и са ключова част от създаването и укрепването на идентичността на марката ви. Страхотният дизайн е друг начин да разграничите себе си от конкуренцията, така че се подсигурете, че ще получите добра изработка на уеб сайт, който ще изглежда атрактивно и професионално, редом с функционалността. В крайна сметка, това ще помогне за увеличаване на посетителите.

4. В процес на разработка

Един сайт трябва постоянно да се развива. За съжаление, много хора са склонни да мислят на уеб сайта си, като един завършен проект, подобно на отпечатването на брошура. Един сайт може и трябва да се актуализира редовно, като се променя и добавя подходящо съдържание. Това може да стане чрез добра поддръжка на уеб сайт, писане на публикации в блога, добавяне на новинарски секции и създаване на връзки „към“ и „от“ вашия сайт. Това е важно, защото клиентите, посетителите и търсачките са привлечени от активните сайтове. Например, ако Google вижда, че съдържанието се актуализира, той ще посещава сайта ви по-често и ще преглежда линкове, като същевременно подобрявате ранга на сайта си. Въпреки това, има специфично умение да се пише подходящо съдържание, което предлага най-популярните ключови фрази за търсене на Google. Те могат да се отнасят до специфични продукти или услуги, географски райони или на конкретна нужда на клиента.

5. Стигане до „номер едно“

Когато хората търсят продукти или услуги онлайн, шансовете са, че те ще използват търсачката, така че е от решаващо значение, че вашият сайт е прибран от тях. По-малките фирми мислят, че само големите предприятия могат да достигнат първа страница на резултатите от Google, но всъщност всяка компания може да се класира високо, ако се използват правилните техники и са готови да вложат времето и усилията, които се изискват, за да се стигне и остане там. Въпреки това, процесът се усложнява от факта, че търсачките се променят непрекъснато, което означава, че SEO оптимизирането трябва да бъде в ход. Също се изисква оптимизация извън сайта, която включва връзки към и от други сайтове, маркетинг в социалните медии, създаването на блог и текущо съдържание да се засили цялостното влияние на сайта.

6. Поставете ясно своите приоритети

Най-добре е да имате ясна стратегия при предлагането на пазара – и маркетингът на вашия сайт не е нещо по-различно. Определете краткосрочни, средносрочни и дългосрочни цели, но да знаете, че вашият уеб дизайнер може да не е най-добрият човек, които може да ви помогне да ги постигнете. Дизайнерите често не разполагат с опит в SEO оптимизацията, което означава, че всяка оптимизация на заглавието и мета тагове ще бъде на най-основно ниво и е малко вероятно да се генерира трафик, който уеб маркетинг специалист ще се постигне.

7. Стойността на онлайн маркетинга

Интернетът е основно търсенето, с SEO оптимизиране и някои други форми на уеб маркетинг като Google Ads, които са по-добре насочени, отколкото офлайн рекламирането. Това означава, че хората, които търсят активно за вашия продукт или услуга ще бъдат насочени към вашия сайт – така, че да получите по-добре влагайте парите си в Интернет отколкото за реклама в списание, например.

8. Нови маркетингови методи

В допълнение, фирмите са изправени пред относително нови стратегии за уеб маркетинг, включително социалните медии, YouTube и да плащат на клик, като може не всички да са добре запознати с тях. Макар че, би било чудесно да се направи всичко, финансовите и времевите ограничения неизбежно ви ограничават, че ще трябва да изберете медии и тактики, които работят най-добре за вашия бизнес.

9. Бъдете мобилно адаптивни

Популярността на смартфоните и таблетите, като начин за достъп до Интернет нараства бързо и само ще се увеличава в близкото бъдеще – така, че е важно да се има това предвид при изработка на уеб сайт. Да имате мобилен сайт е все по-важно, а сайт, който е лесно достъпен за мобилните потребители, дава предпоставка да се увеличат продажбите, особено ако вашият бизнес е основно насочен към потребителите. Това крие цялата тема в себе си, но по-накратко, изработката на мобилния уеб сайт трябва да е около съществуващия уеб сайт, запазвайки идентичността на марката. От потребителска гледна точка, той трябва да има ключовите елементи на вашия основен сайт, което позволява на потребителя да получите достъп до аспектите, които го интересуват.

10. Насърчавайте клиентите си да предприемат действия

Вие сте направили най-трудната част, изработка на уеб сайт, който е атрактивен, функционален и може да се намери и се отличава от конкуренцията. Не забравяйте да направите последната крачка и да насърчите посетителите да „действат“. Включете и изтъкнете много подтиквания за действие в целия сайт. Добавете „Свържете се с нас!“ или „Пишете ни на нашият е-мейл!“ или „Кликнете тук, за да купите!„. Изглежда просто, но е невероятно ефективно.

Ако се нуждаете от някоя от изброените по-горе услуги, свържете се с нас, ние можем да ви помогнем!