Искате по-добър сайт и не знаете откъде да започнете? Или мислите, че е невъзможно да промените вашия уеб сайт?

Много собственици на уеб сайтове мислят, че „по-добър сайт“ означава цялостна промяна – чисто нов уеб сайт. В някои случаи това може да е вярно, но доста от случаите показват, че няколко промени могат да направят разликата между скучно и красиво.

Ето 8 съвета, които можете да приложите на момента за по-добра изработка на уеб сайт:

1. Сгъстете менюто

Имате ли дванадесет позиции под едно заглавие на вашата навигационна лента? Ако е така, може да искате да я „поразтребете“. По-чистата навигация прави нещата по-лесни за намиране. Когато нещата са по-лесни за намиране, тя създава по-добро преживяване за посетителите на сайта ви. Плюс това, те по-малко ще натискат бутона за връщане назад, тъй като те няма да бъдат разочаровани, опитвайки се да намерят това, от което се нуждаят.

Navigation

2. Поставете вашия телефонен номер на началната страница

Всеки сайт трябва да има своя телефонен номер. Изглежда очевидно, нали? Но, много от тях го нямат. Той е често погребан в страницата „Контакти“ или изобщо го няма в сайта. Голяма грешка! Много от посетителите се отправят към вашия сайт, само за да намерят телефонния ви номер, за това го поставете на началната си страница. В горния десен ъгъл обикновено е най-добре или долния във футъра. Независимо от това къде е, сложете го, това е една много важна стъпка при изработка на уеб сайт!

Phonenumber

3. Добавете страница „За нас“

Кой си ти? Работите ли с голям екип? Когато един бизнес човек – или потребител – избира компания да прави бизнес с нея, те често искат да знаят с кого ще работят. Добавете снимки на вашия екип с реални биографии. Разбира се, професионалният опит е страхотен, но добавете неща като вашите хобита, семеен живот, както и неща, които обичам да правя за удоволствие. В крайна сметка: покажете, че сте истински човек.

About us page

4. Добавете големи, дръзки снимки

Това изглежда да е доста голяма тенденция в уеб дизайна, но е така, защото изображенията са по-красноречиви от думите. Грабнете посетителите си с красиви изображения. Правете снимки на вашия екип в действие, снимки на района около вас или последните проекти, които сте работили.

5. Поставете местоположението ви от Google Maps

За тези, без GPS, посоките са удобни за почти никой. Google има безплатна джаджа, която можете да добавите към вашия сайт. Просто въведете вашия адрес и ще изпратите хората пред вратата ви. Това показва на потенциалните клиенти, че държите на цялото преживяване.

Googlemap

6. Направете сайта си адаптивен за мобилни устройства

Мобилните устройства са от огромно значение точно сега. Около 50% от хората, които притежават смартфон, са склонни да бъдат новите ви клиенти. Но, това е трудно да се движите из сайт, който не е оптимизиран за малък екран. Има изобилие от евтини инструменти за създаване на мобилен сайт от текущия ви. Разгледайте тези или поръчайте на дизайнер да направите сайта ви „удобен“ за мобилни устройства.

7. Премахнете разсейващите неща

Имате ли джаджа, която изпълнява песни на Франк Синатра на вашия сайт или други неща, които отвличат вниманието и  възпрепятстват хора да получат това, от което се нуждаят? Махнете всичко. Защо? Не само, че е досадно за много посетители, но това ги разсейва от това, което вие искате да правят.

8. Направете социални страници на сайта си

Все още не сте се добавили към социалните мрежи? Тези дни, изглежда, че целият свят е в социалните мрежи по някакъв начин. Ние сме социални хора, които обичат да общуват с приятели, членове на семейството и дори непознати. Плюс това, ние се вслушат в техните препоръки. Започнете с Facebook страница или Twitter акаунт и се фокусирайте върху овладяването на един от тях. След това преминете към следващата мрежа.

При изработка на уеб сайт ако следвате тези 8 лесни стъпки, ще сте една крачка пред всички други!