Warning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/bloodgro/webvisuality.com/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103

В крайна сметка, всички усилия за SEO се свеждат към една и съща цел: да се увеличи броят на съответните посетителите на уеб сайт. По-долу са някои от най-добрите начини да направите това.

„Здравословно“ изграждане на линкове

Изграждането на линкове, когато се прави правилно, помага за вдигането на по-висок ранк в SERP (search engine results pages). Когато не е направено правилно ще събори ранка на уеб сайта ви. Но не се притеснявайте, правилното изграждане на връзка е лесно. Всичко, което трябва да направите е да избягвате приема на евтини и бързи средства като „ферми за линкове“, да плащате за „like“ в социални медии и др. Мислете за това по този начин: ако няма да работи в реалния свят, то вероятно няма да работи и онлайн. Не може просто да плащате на хората да ви харесват в реалния свят, така че не се опитвайте да плащате на хората да ви харесват онлайн.

Подходящо съдържание

За да вземете подходяща информация, трябва тази информация да бъде в текста на вашия сайт, в заглавията на уеб страниците ви и в описанието на уеб страниците ви. Това са начините, по които уеб роботите оценяват вашия сайт и по този начин ще се класирате по-добре, ако пишете правилното съдържание.

Начин да се самонакажете е: „Ако сложа дума или фраза отново и отново в моя сайт, а след това, когато хората търсят тази дума или фраза, моя сайт ще излезе в търсачката! „Това е една „черна шапка“, с която ще доведете сайта си до наказание в повечето търсачки. Ще има обратен ефект от това, което искахте. Трябва да се уверите, че имате съответните ключови думи в страницата си, но не трябва да се злоупотребява с тях.

Правилно съдържание

Как да знам какви думи да използваме при писане на съдържание за нашия уеб сайт? Е, точно като всяка друга работа, трябва да се правят изследвания, преди да започнете (виж също: Избор на правилните ключови думи и фрази). Направете проучване на ключовите думи с помощта на програми като Google Keyword Planner, който ще ви предостави информация като: средните месечни търсения, размер на конкуренцията, позициониране на SERP и дори ще ви предложи оферта, ако ви се налага да плащате за AdWords.

Средните месечни търсения ще ви дадат представа за това в каква посока да вървите при оптимизиране на съдържанието на вашия сайт, както и доклад за позициониране на ключовата дума и предложените оферти ще ви даде представа за това колко лесно или трудно ще бъде да се класирате за тези ключови думи.

„Здравословни“ уеб сайтове

Това е повече от към „техническия“ аспект на SEO. Това е оправяне на счупени или заразни линкове; уверите се, че имате sitemap, както и че е актуален с информация за вашия уеб сайт; уверите се, че всички уеб страниците си имат H1 тагове, добри описания и заглавия, както и че те не са прекалено дълги. Има програми, които могат да рационализират всички тези усилия и повече, като WebCEO.

Спестете пари

На последно място, но може би най-важното,  SEO ще ви помогне да спестите пари. Никога няма да бъде достатъчно само да се изработи един сайт – трябва да се рекламира и за да се направи това, трябва да се уверете, че той е оптимизиран. Плащане за AdWords е един от начините да се направи това, но без да се прави добра периодична проверка на сайта, за да се уверите, че е здрав, актуален и оптимизиран, ще пропуснете възможността за неговото подобряване и по този начин се пропуснете възможности за нови и потенциални клиенти.