имейл маркетинг

Имейл маркетингът е изключително доходен канал за директен маркетинг, генериращ възвръщаемост на инвестицията от $36 за всеки изразходван долар. Този вид ефективна реклама може да се яви силно оръжие в стратегията на всяка компания. С използването на точните инструменти за имейл маркетинг, може да ангажирате аудиторията си чрез персонализирани съобщения, отговарящи на техните интереси. Използвайки безплатни инструменти за имейл маркетинг, това става изключително рентабилен метод за популяризация на вашия бизнес.

Какво прави имейл маркетингът важен за твоя бизнес през 2024 г.?

Електронният маркетинг не е нова технология, а по-скоро канал, използван в продължение на много години. Този факт обаче не изтрива актуалността му, а напротив, прави го още по-значим. Едно от съществените предимства е възможността за персонализация на имейл маркетинг кампаниите до степен, която социалните мрежи, например, не могат да достигнат. Друго важно предимство е, че инструментите за имейл маркетинг са по-достъпни ценово, без да изискват плащане за всеки прочетен имейл, както е във Facebook. И най-важното, електронният маркетинг предоставя възможност за достъп до едно от най-личните пространства на потребителите – техните пощенски кутии.

Статистиката, говори доста красноречиво:

  • Електронната поща се използва от 4 милиарда потребители всеки ден.
  • 37% от марките увеличават своя бюджет за имейли.
  • Мнозинството търговци, използващи имейли, включват удобни за мобилни устройства съобщения в своята маркетингова стратегия.
  • Сегментирани имейли генерират до 30% повече отваряния и 50% повече кликвания в сравнение с тези, които не са сегментирани.
  • 77% от търговците отбелязват нарастване на ангажираността с имейли през последните 12 месеца.

По повод началото на 2024 година, искаме да Ви предоставим някои насоки, които е добре да последвате, когато започвате да създавате имейл кампании:

Подготви план.

Определете своята целева аудитория – важно е да имате ясно представление за кого искате да насочите продажбите си, независимо от продукта или услугата. Това е ключова предпоставка за ефективна комуникация с целевата аудитория, като целта е да повишите ангажираността на потребителите, да създадете доверие и да подобрите резултатите от продажбите си.

Изучете произхода на вашата аудитория – информацията за това откъде идват хората, записващи се във вашия имейл лист, може да бъде отличен инструмент за оптимизация на общите ви маркетинг усилия.

Разделяне на аудиторията – след като сте определили към кого ще „комуникирате“, използвайте подразделянето на вашата аудитория в по-малки групи. Така можете да изпращате индивидуализирани предложения и съобщения, които имат по-голям ефект.

Създаване на стратегически график и цели – успешна кампания не изисква изпращане на електронни писма всеки ден. Вместо това, разработете график, който отразява нуждите на вашия бизнес и спецификите на вашата ниша.

Създай увлекателни имейли.

Основният елемент на твоите имейли не са графичните детайли, а същността на съобщението. Съобщението ти следва да допринася за допълнителна стойност за потребителите. Въведи структура в имейла – най-съществената и ценна информация трябва да се намира в началото, тъй като потребителите може да не разполагат с време да прочетат всичко в подробности и е възможно да пропуснат нещо от съществено значение. Платформите за автоматизация на имейл маркетинг предоставят разнообразни шаблони, които ще ти подпомогнат да създадеш съобщенията си привлекателни за очите, като същевременно са и информативни. Такива платформи са: Mailchimp, Zoho, Active Campaign, Encharge, Moosend и др.

Използвай тестове и проверки като надежден метод.

При използването на имейл канала трябва да тестваш визуализацията в различни клиенти(Gmail,Abv и др.), включително чрез помощта на приятели и колеги, за да получиш обратна връзка за външния вид и евентуални грешки.

В имейл маркетинга, A/B тестовете са мощен инструмент. При неопределеност относно най-привлекателната визия, заглавие или оптималното количество информация и характер на съдържанието, A/B тестването позволява експериментиране с един и същ имейл, за да се определи какво работи най-ефективно и дава по-добри резултати.

Редовно измервай постигнатите резултати.

Винаги ще използваш платформа за автоматизация за маркетинг. Тези инструменти предоставят статистика, като брой отваряния на имейли, кликове в линкове, трафик към сайта и продажби, които можеш да използваш за оптимизация на резултатите.

За да получим от този канал максимално добри резултати, ние трябва да се погрижим за няколко ключови фактора:

  • Да създаваме и поддържаме оптимални за нас имейл списъци и регулярно да създаваме кампании за набиране на нови потребители;
  • Да определим подходящата честота на имейл кампаниите;
  • Да сегментираме записаните мейли в бюлетина;
  • Да изпращаме релевантно съдържание за различните сегменти, отговарящо на изискванията и целите на бранда;
  • Да анализираме данните от отделните кампании и да подобряваме тяхното съдържание спрямо нуждите на потребителите.

Ефективна имейл маркетингова стратегия създадена от професионалисти.

Съществуват разнообразни методи за изпращане на директни имейли, като всеки от тях има своите предимства в зависимост от конкретната ниша, пазара и целевата аудитория.

Екипът от професионалисти на WebVisuality разработва седмични бюлетини, месечни новини, промоционални имейли и съобщения, предоставящи важна информация на клиентите.

Нашата цел е да подпомогнем вашия бизнес с успешен имейл маркетинг!