Оптимизацията за търсачки е от решаващо значение за успеха на вашия уеб сайт. Тя подобрява класирането в търсачките, доставя повече трафик към сайта и прави всеки бизнес по-успешен.

Използването на ефективно SEO не е сложно, но въпреки това много хора не успяват да оптимизират своите статии, а така се пропускат възможности за попадения в резултатие на търсачките.

Изследване

Тази първа стъпка е особено важна, но е и критичен момент към вашият SEO успех. Използването на SEO ефективно означава поставяне на ключови думи, които са най-добрите за вашите цели. Използвайки правилните ключови думи в най-добрия възможен начин, целта ще бъде постигната. Има няколко начина да направим оптимизация на уеб сайтове.

Някои безплатни опции: Можете да търсите ключови думи в кавички и според броя на резултатите, да се определи нивото на конкуренция и трафик. Това е добра идея да включва едновременно ниско, средно ниво ключови думи с висока конкуренция, съобразно нишата на един сайт. Можете също така да използвате безплатен инструмент на Google, Trends и др., за да съберете повече данни.

Има и платени инструменти за подпомагане на ключови думи и изследвания. Един такъв инструмент, който може да се похвали с полезност е Wordtracker. Wordtracker предлага цял набор от функции, за да се ускори вашата SEO оптимизация и да бъде по-ефективен маркетинга.

Ключови думи

В миналото се ползваше подход в една статия да е осяно с целевата ключова дума. Тази практика изчезва и по-опростен начин биват използвани ключови думи и фрази.
За най-добрите SEO практики, използвайте основната ключова дума, която сте избрали в заглавието на статията, тагове и URL. Добра идея е и да го използвате и в началото на съдържанието. Не забравяйте да включвате такава целева дума и в мета описанието и таговете за максимален ефект.

Снимки

Използвайте алтернативен текст в своя полза. Google изображенията могат да бъдат източник на високо качество на трафик и алтернативен текст, който винаги помага да стигнем до там с помощта на търсачките. Търсачките не могат да направят разлика между снимки, графики и изображения, но затова пък разчитат на нас да зададем точни данни за изображенията.

Също така, не забравяйте, че вашите снимки винаги трябва да добавят стойност към вашия пост. Ето, защо тяхната роля е не по-маловажна.

URL

Страницата на вашия блог пост трябва да съдържа вашата целева ключова фраза. Все пак, имате възможност да поставите най-прости форми: цифри, символи и други разсейващи елементи. Като цяло, тези прости стъпки могат значително да увеличат шансовете за вашия сайт и тогава, той да бъде намерен от търсачки като Google. Повечето от тези съвети не отнемат много време и си струват усилията.