Основната цел на търсещата машина е да достави най-подходящо съдържание на своите потребители.

Търсачките „обхождат“ един сайт, определят съдържанието му и, въз основа на повече от 200 фактора според Google, те поставят ранг на страниците и редовете. Всичко това е от значение за вашето съдържание.

Най-големите SEO съвети, не са само за оптимизиране на сайт по ключови думи и поставяне на реклами от Google. Трябва последователно да се добавят пресни материали, които са с висококачествено съдържание и да се ползват още редица техники и похвати.

Ако съдържанието не е прясно и смислено, посетителите няма да останат за дълго в сайта. Размерът на прясното съдържание, количеството трафик на сайта, заедно с времето на престой на посетителите, може да ангажира и други хора – всички те са фактори, важни, за класирането. Мислете за SEO класирането като „популярност“, конкурс и най-добрите печалби за качествено съдържание.

Свежото съдържанието е ключ към по-високо класиране в търсачките

Чрез добавяне на прясно съдържание, публикуването на една новост, новина, статия трябва да се превърне в ежедневие. По този начин се поддържа вниманието на читателите. Ако някой се връща към вашия сайт, форум, целева страница или онлайн общност, по няколко пъти и всичко е все още „по старо му“, то много вероятно е да загубите един читател, защото ще мисли, че няма да открие нищо ново.

Търсачките реагират по подобен начин: Не актуалното съдържание, няма препоръки за по-голям трафик и обратното – свежи статии, видеа, електронни книги, целеви страници, съобщения от пресата и съдържание в социалните мрежи, подтикват сайта да бъде обхождан отново и отново. Те са индекс за ново съдържание и по-добра позиция като авторитетен източник.

Ето и 7 SEO съвета, как да добавите прясно съдържание

Има много начини да добавите свежо съдържание, защото има много типове съдържание. Невинаги е нужно да пренаписвате вашите съществуващи уеб страници или да пишете нова статия.

 1. Добавяне на видео

  Това е голямо съдържание и както хората, така и търсачките го обичат. Не забравяйте да добавите хубави мета тагове, ключови думи и информация, с която да помогнете на търсачките да разберат повече за видеото.

 2. Добавяне на електронна книга

  Ако добавите малка електронна книга, която или продава, или се подарява безплатно, ще привлечете вниманието на посетителите.

 3. Добавяйте пресни публикации в блога всеки ден

  Оптимизирайте всички ваши публикации в блога по специфични думи и ключови фрази, така че търсачките и читателите ще ви намерят по-лесно.

 4. Добавете форум и оптимизирайте всички теми в него

  Вмъкнете код за връзки и ключови думи в рамките на всяко от мненията. Изграждане на участия във форум дава безплатно, прясно съдържание, както и мнение на хора, което автоматично или ръчно се добавя към съдържанието на уеб сайта.

 5. Социални мрежи

  Добавяне на емисии в реално време от социални медии и туитове, Facebook съобщения и т.н., всички водещи към началната страница. Това води до поток от свежо съдържание за вашето уеб присъствие и спомага за повишаване на SEO класирането.

 6. Добавяне на страница „Новини“

  В нея може да добавите рекламни статии и реклами, което също да обновява съдържанието.

 7. Добавяне на нова целева страница за отделни продукти или услуги

  Освен от практиката за оптимизация на сайтове, най-добрите практики за всяка страница, пост, видео и форум, са чрез качествено уеб съдържание. Свежият текст е един от ценните инструменти, които можете да използвате, за да покачите вашето класиране.

Колкото по-активно сте ангажирани с обществеността, толкова по-видим ще е един сайт и ще се показва за търсачките. Така и SEO оптимизацията ще има по-висок резултат. Тези, които не използват SEO съветите, се лишават от възможността да добавят стойност за своите читатели.