Преди всичко блогът ви трябва

Да помага! Повечето блогъри трябва да направят тяхното съдържание полезно към своята общност, а не просто да напишете нещо, за да го сложите в сайта. Попитайте се „това полезно ли е?“. Ако отговорът е не, започнете от начало.

Да бъде уникален! Помогнете на хората да разберат, защо трябва да обърнат внимание на вас и да купуват вашите продукти.

Да разказва истории! Разкажете истинска история за провал и какви са уроците, които сте научили от това.

Да съдържа цитати на експерти! Това, което аз обичам да правя като напиша статия, е да събера експертни мнения за допълване на някой от моите аргументи.

Уверете се, че това, което пишете, се търси

Написването на страхотно и уникално съдържание е много хубаво, но една от най-често срещаните грешки е да не се направи предварително изследване на правилната ключова дума. По този начин ще знаете какви текстове да пишете и за какви ключови думи да популяризирате блогът ви.

Картинката рисува хиляди думи

Създавайте уникални картинки

Твърде много блогове използват готови изображения, защото авторите нямат свободни 20 минути, за да създадат оригинална картина, а просто ще и променят името. Така те губят много читатели и популяризирането на блога губи мощност.

Направете снимките по-ефективни чрез „текст“

В Pinterest и в други социални мрежи, изображенията често се разглеждат изолирано и зрителят трябва да направи допълнителни усилия, за да прочете текста на описанието и да го разбере. Просто наслагването на текст е един лесен начин да се изясни значението на изображението и да се увеличат кликовете на снимката.

Използвайте снимките, за да привлечете трафик

Снимките не само могат да направят вашето съдържание по-приятно за четене, но могат и да ви помогнат като ви докарат трафик на сайта.

Взаимоотношенията…

Взаимоотношения

Първо, изградете реални взаимоотношения с хора

Промотирането на вашата публикация ще бъде по-ефективно ако първо изградите добри отношения, преди да помолите някой да сподели публикацията ви.

Най-ефективното нещо е като отделяте време да се изградят истински взаимоотношения, а не се опитвате да придобиете, ако е възможно, колкото се може повече връзки. Истинските взаимоотношения са склонни да се мащабират по-добре и да получите по-добри резултати в дългосрочен план.

Изграждане на лоялна аудитория

Говоря за сигурни хора, които наистина се чувстват като че ли имат някаква привързаност към вас или отношения с вас, или които просто наистина харесват нещата ви. Насърчавайте тези хора, накарайте ги да се чувстват специални.

Споделяйте чуждо съдържание

Интернетът е икономика. Трябва да дадете, за да получите. Това определено е един дълъг мач, но на финала печалбата е огромна.

Вашите последователи ще оценят допълнителното споделяне и създателите на съдържание ще бъдат доволни, че получават допълнително внимание, така че това е победа за всички наоколо, а след това е по-вероятно да проверят и какво друго сте споделили.

Запознайте се с вашата целева аудитория

Да разберете вашата целева аудитория е най-трудният проблем  и също така да предоставите информация за решаване на техните проблеми. Това ще им помогне и ще си потвърдите позицията като някой, който осигурява невероятна стойност.

Посещавайте Вашия клиентски профил и вижте дали предположенията, които сте направили, когато за пръв път сте го създали, все още се прилагат. Следете как тези неща се променят, така че можете да инвестирате време и ресурси в промоционални тактики, които ще работят за тях.

Процесът за популяризиране на блог е много прост. Вие създавате персони за описание на групи/подгрупи от вашата целева аудитория, така че ще имат представа за техните интереси и потребности в индустрията.

Свържете се лично по имейл

Имейл

Изпратете ймеил на хората, които ви споменават

Това понякога работи по-добре, отколкото просто да го tweet-нете, защото това е по-лично, а другите не могат да видят, че сте им писали. Колкото повече хора са във вашия имейл списък, които можете да уведомявате когато създавате нов пост, толкова повече посетители ще получите, когато го публикувате.

Изпращайте по-интересни имейли

Напишете по-добър имейл. Направете го лично, създавайте съдържание, което мислите, че читателите действително биха се интересували.

Целенасочено разпространение

Споделете с тези, които вече са споделили подобно съдържание

Започнете с хора, които вече са споделили подобно съдържание от вашите конкуренти. Но e много важно да се гарантира качеството на вашeтo съдържание или да надвишава съдържанието от вашите конкуренти.

Изпращайте специални текстове на специални таргети!

Добавете контекст когато споделяте

Вместо да пуснете връзка и да я оставите, отделете време да обясните въведението на съдържанието, което предстои да споделите. Също така, всяка социална мрежа служи с конкретна цел. Вие не можете да насърчите вашето съдържание в Google+ по начина, по който бихте и в Facebook.

Използвайте възможностите на социалните мрежи

Социални мрежи

Обърнете внимание на времето

В идеалния случай, вие искате да публикувате вашето съдържание в определено време, за да съвпадне с графика на вашата публика. Вашето съдържание ще бъде много по-успешно, ако го споделите с вашата аудитория, когато те са най-възприемчиви към споделяне, харесване и т.н.

Споделяйте на различни места

Ако минете през много усилия, за да създадете добро съдържание, направете услуга на себе си и го споделете в различни мрежи, публикувайте го повторно и го популяризирайте на повече места. Доброто съдържание заслужава да бъде споделено с повече хора и най-добрият начин да направите това е да го споделите на максимално повече места.

Направете това да се случи!

Стъпка по стъпка…

Всяка сутрин, преди да правите нещо друго, вземете своя списък с тактики и стратегии, разгледайте го, и се попитайте , „какво е това единствено нещо, което мога да направя днес, точно сега и може да ми помогне да повиша моите читатели?“ След това отидете и го направете. Толкова е просто …