Facebook ads

В сравнение с Google Ads, рекламите във Facebook (както ги познаваме днес) са сериозна конкуренция, тъй като Facebook усъвършенства и подобрява своята рекламна платформа от няколко години. Днес Facebook Ads е пионер в сферата на платените социални мрежи и се превърна в централна част от дигиталните маркетингови стратегии на много фирми. 

Не е изненада, че активното участие във Facebook може да накара брандовете да бъдат най-близо до техните аудитории. И въпреки че има много аспекти, които влизат в добре изградения имидж на марката във Facebook, ние ще се съсредоточим върху един от най-важните: рекламите във Facebook и техните предимства за бизнесите.

Несравнима големина и детайлност на аудиторията

Подобно на Google, Facebook може да се похвали с наистина огромна глобална аудитория. С около 2,9 милиарда активни потребители месечно – без да се броят неактивните или рядко използвани акаунти – Facebook няма съперник сред социалните мрежи, когато става дума за огромната аудитория.  Това означава, че имате потенциала да достигнете до хора почти навсякъде с дигиталните си реклами, което прави силно вероятно достигането до вашата аудитория във Facebook.

Тесни аудитории с демографско и поведенческо насочване

Едно от най-добрите неща при рекламирането във Facebook е възможността да насочвате рекламите си към конкретни демографски групи. Можете да изберете да показвате рекламите си на хора въз основа на техните:

 • Възраст
 • Пол
 • Местоположение
 • Интереси
 • Език

Тези настройки са изключително полезни, за да се гарантира, че вашата реклама ще достигне до правилните хора и бюджетът ще бъде изхарчен правомерно.

Получавате повече трафик към уебсайта и потенциални клиенти

Чрез настройване на реклами във Facebook, които ще бъдат видяни от потребителите, може да насочите повече от тях да посетят вашия уебсайт, което да доведе до повече продажби, повече потенциални клиенти и повече реализации.

Това от своя страна може да се превърне в мощен инструмент за генериране на потенциални клиенти, който ви позволява да уловите информацията за контакт на потенциални клиенти, които се интересуват от вашите продукти или услуги.

Измерване, базирано на целите

Facebook удобно разделя своите опции за рекламни кампании в няколко категории, за да помогне на рекламодателите в процеса на създаване на реклами. Тези опции се основават основно на целите на рекламодателите.

Рекламните категории във Facebook могат да се групират по следния начин според целта им:

 1. Awareness: рекламите се показват на хора, които е най-вероятно да ги запомнят.
 2. Traffic: потребителите се изпращат до “дестинация”, като вашия уебсайт, приложение или събитие във Facebook.
 3. Engagement: за да получите повече гледания на видеоклипове, харесвания на страници или отговори на събития.
 4. Leads: за да откриете потенциални клиенти за вашия бизнес или марка.
 5. App promotion: за да откриете нови хора, които да инсталират приложението ви и да продължат да го използват.
 6. Sales: за да намерите хора, които е вероятно да закупят вашия продукт или услуга. 

Рекламите във Facebook могат да увеличат инсталирането на приложения

Ако вашият бизнес има мобилно приложение, рекламирането във Facebook може да бъде ефективен начин за увеличаване на инсталирането на приложението и стимулиране на повече ангажираност. Тъй като приблизително 98% от всички потребители на Facebook имат достъп до акаунтите си чрез мобилно устройство, това го прави още по-подходящ за рекламиране на мобилни приложения. Така че ако разработвате такива приложения, препоръчваме ви да рекламирате в Meta.

Рекламите във Facebook са достъпни и с възможност за регулиране на бюджета

Без значение колко голяма или малка е вашата компания, без значение колко голям е бюджетът ви за реклама, Facebook рекламите отразяват вашите ограничения, което означава, че можете да пускате реклами за $5 на ден или за $5000 на ден. Няма изискване за минимум дневно или седмично.

Това е наистина удобна за рекламодатели платформа в този смисъл, тъй като те ви дават контрол върху това колко да похарчите или да не похарчите, въз основа на вашия бюджет.

Добър канал за задържане на съществуващи клиенти и установяване на лоялност

Можете да провеждате рекламни кампании, насочени към минали клиенти, като изградите точна аудитория, съдържаща тези потребители.

Като се ангажирате с вашите клиенти във Facebook чрез реклами и съдържание, можете да изградите по-силни връзки и да увеличите лоялността на клиентите. Подходящи са ексклузивни оферти, отстъпки или промоции за съществуващи клиенти с цел поддържане на лоялността.

Facebook  рекламата може да стимулира офлайн продажби

Ако вашият бизнес има физическо местоположение – шоурум, магазин, търговски площи и подобни, рекламата във Facebook може да помогне за привличане на повече посетители в тях и увеличаване на продажбите в магазина чрез географско насочване към хора в околността. 

Как става това с удоволствие ще ви разкажем по време на консултация. Като опознаем бизнеса ви ще ви предложим подходящи дигитални решения за него според сферата, големината и наличния бюджет.