Напоследък стана популярно, че коментарите по сайтове с линкове в тях, могат да навредят на сайта ви. Това не е точно така! Защо един вид линк да навреди на сайта ви, когато много други могат да свършат тази работа?

Нека да анализираме ситуацията

Вие влизате в някой сайт, в който са позволени коментари с линкове в тях. Вие си публикувате коментара, който има смисъл и администраторите няма да го премахнат и накрая слагате и един линк. Това не e ли същото, като да сложиш и статия с линк в някой сайт за статии? Абсолютно същото е. Единственото препятствие, което може да достигнете, е ако ви премахнат линка. Тогава вече може да се окажете със счупен линк, но това рядко става, ако наистина напишете приличен коментар. Избягвайте кратките коментари от сорта на „Супер, много добре“ или „Хареса ми. Браво“. Прочетете ако трябва статията, вложете малко повече време и напишете някой смислен и по-дълъг текст, за да заинтересувате аудиторията.

Не разчитайте и на активния спам

Ако напишете дори повече изречения в коментара, но публикувате на всичките 100 статии, които има сайта, тогава определено ще имате проблем с администратора и това, ще се отрази на вашето SEO. Коментарите трябва да се правят внимателно и обмислено. Не бързайте, не пишете каквото ви падне, а най-тактично обмисляте какво да напишете и кажете, след което дори може да ви се получи и да направите „приятна“ връзка към вашия сайт. Какво означава това? Означава, че съвсем прилично и смислено да насочите вниманието на читателя към вашия сайт. Нещо от сорта на „в този сайт също видях подобна информация, но…..“. Хитро, нали?

На въпроса — Могат ли коментарите с линкове, да навредят на нашия сайт и нашата SEO кампания, отговорът е — да, ако се правят напълно безсмислено и бързо. Отделете им малко внимание, направете ги както трябва и сами, ще видите резултатите по-бързо, отколкото сте очаквали.