Докато основните стратегии от „Защо SEO е много по-лесно, отколкото си мислите“ са лесни за приемане и последователно изпълнение, SEO има и своите истински предизвикателства. След като започнете с вашата основна стратегия, най-вероятно ще се натъкнете на тези пречки.

Намирането на подходящи цели. Може да не измисляте за какво да пишете в блогове си или какви ключови думи да включи в своя уеб сайт. Най-добрият начин за справяне с този проблем е да се намери честен отговор. Обобщете бизнеса колкото можете по-просто и използвайте това резюме за бизнеса си и го добавете във вътрешното си съдържание. Задайте на клиентите си директно въпроса какво искат да прочетат в блога ви.

Инвестирайте време. Факторът време е основна пречка за преодоляване, особено за предприемачи на малки или нови предприятия. Трудно е да се управлява една SEO стратегия до върха, като имате и други отговорности, но не забравяйте, че винаги можете да наемете външен експерт, за да ви помогне и той да поеме част от товара. Има начини за измерване на възвръщаемостта на инвестициите си, така че да се гарантира, че няма да загубите пари през кампанията си.

Регулирайте вашата стратегия. Знаейки какво да се коригира и кога може да бъде голям проблем, дори и да измервате точно първоначалните резултати от кампанията си. Преодоляването на този проблем е трудно, дори и за експерти от индустрията, но единственият начин да вървим напред е да се направят някои изследвания. Направете промени на кампанията си и вижте какъв е резултатът.

Стратегии за запазване на SEO в „лесен режим“

Четете SEO новини. Абонирайте се за няколко SEO-базирани информационни канали и форуми. Четете за развитието, колкото можете по-често, за предпочитане всеки ден. Докато някои от тях може да са ви доста трудни, за да започнете, в крайна сметка всичко ще започне да прави по-дълбок смисъл. Единственият начин да се направите добра SEO култура е да се потопите в нея.

Наблюдавайте конкурентите си. Дръжте под око конкуренцията. Можете да наблюдавате техните блогове, за да видите какви теми пишат те или да използвате инструменти като Open Site Explorer и SEMRush да видите какъв вид линкове изграждат. Ако направите това, може да ви помогне да поставите курсора на собствената си кампания в правилната посока или да ви хрумнат нови идеи, за да се развивате във вашата предварителна стратегия.

Извършвайте месечни прегледи. Обърнете внимание на показателите на месечна база. Всяко по-често може да ви побърка от гледане на постоянно променящи се показатели. При по-рядко няма да имате добър поглед върху здравето на кампанията си. Използвайте Google Analytics и други безплатни онлайн инструменти за измерване на показатели, като ранга на ключовите ви думи, основен трафик и поведението на посетителите.

Докато SEO е вероятно по-лесно, отколкото си мислите, не подценявайте размера на време и усилия, които ще ви отнеме. Вие ще получите това което искате, но ако прекарвате по няколко минути на ден, не очаквам да се изкачите в йерархията в национален мащаб с някакви забележими темпове.

Ако сте загрижени за възвръщаемостта на инвестициите си от стратегията ви или ако все още не сте нервен за всички етапи на нейното изпълнение, започнете от нещо по-малко. Приложете стратегията ви в малък мащаб, измерете резултатите и постепенно увеличавайте, докато не достигнете идеален баланс на разходите, риска и възнаграждението. След няколко седмици изпълнение, най-вероятно ще намерим идеални темпове за развитие.