Всички знаете за Google Analytics и обичате данни, които те предоставят, но не би ли било хубаво, ако имаше инструменти, които да направят управлението на всичката тази сложна информация по-просто?

Е, с радост можем да ви кажем, че ИМА такива!

Тези полезни добавки за Google Analytics не само правят по-лесно да се извадят данни, но също така ще ви помогне да сте сигурни, че получавате най-доброто от всичко, което Google Analytics може да предложи.

Google Analytics Spreadsheet Add-on

Разработено инженерът на Google – Philip Walton, тази електронна таблица прави лесно да сдвоите обширни данни от Google Анализ заедно с инструментите за манипулация на данни в Google Spreadsheets. Tова означава по-добра визуализация на данни, които можете да споделяте бързо и лесно с вашия екип.

Google Tag Manager

Таг мениджърът за Google Analytics ви помага да създавате и актуализирате тагове за едновременно мобилни и интернет приложения, без да се налага да пишете код. С тази добавка, можете да пускате нови тагове бързо, без да се налага да чакате за месечни код за ъпдейт. Също така, функциите за отстраняване на грешки помагат да си осигурите тагове, които са надеждни и работят правилно.

Със събраните данни от таговете, можете да създадете по-силни кампании и да направи по-информирани решения, които да ви помогнат да получите най-доброто на маркетинговите ви усилия.

Debugger for Google Analytics

Ако използвате Chrome, тази добавка е debug версия на Google Analytics Javascript за всички сайтове. Съобщения за грешки и предупреждения се отпечатват в Javascript конзолата, за да можете да идентифицирате всички проследяващи кодове, които не функционират правилно и никога няма да пропуснете важна сегмент от данни на Google Analytics. Освен това, дебъгерът изпраща подробен доклад за всеки бъг, така че можете да проследявате за грешки в кода и липсващи данни от отчетите си.

Тази добавка специално помага да намерите неправилно име на метод, когато името на метода е станало неправилно, низове, съдържащи в началото или в края whitespace и кога сте подали стойност, която не е string с кавички.

Quill Engage

Quill Engage използва изкуствен интелект, за да се анализират данните за Google Analytics и след това го превръща в доклади на прост език, като стават лесни за разбиране. Ако решите да използвате тази добавка, можете да я настроите да прави седмични и месечни доклади по имейл за различни показатели, или да изготвя отчети за търсене.

Докладите, генерирани от тази добавка включват мигновени проницания в различни показатели (като от където идва трафика на сайта), както и практични съвети как можете да направите промени за подобряване на вашия сайт – всичко това в един обикновен Word файл.

Wordsmith for Marketing

Ако имате нужда от white-lavel Google Analytics отчет като маркетингова агенция online nz casinos, Wordsmith for Marketing може да помогне. Тази добавка генерира професионално изглеждащи отчети (написани на прост език), които обясняват ROI в детайли чрез графики, таблици и общи бележки.

Отчетите могат да бъдат автоматизирани и се изпращат на клиентите всяка седмица, веднъж в месеца или на тримесечие и също така можете да ги редактирате. Поръчковите отчети включват канали и параметри за проследяване на реализациите.

RegExr Regular Expression Tool

Google Analytics използва регулярни изрази (често наричани RegEx), за да намери модели. Подобно на това, което сте научили по алгебра, тези изрази работят по откриването на модели в рамките на доклади (като филтър за таблици) и в рамките на отделни набора доклад (като филтри за изгледа). Те се използват и за конфигуриране на целеви реализации и да се определят разширени сегменти.

RegExr е безплатна онлайн инструмент, който ви позволява да се създадете и да тествате различни регулярни изрази, които след това да свржете с вашия Google Analytics, за да намерите интересни тенденции и модели може да не сте намерили до сега.

Table Booster

Table Booster е докавка за Chrome, която подобрява информационно мрежата в рамките на Google Analytics чрез обособяване на три различни видове визуални представяния за всеки показател. Независимо дали имате нужда колонна крафика, топлинна карта или мрежа, можете да превърнете вашите метрични данни в прости графика, които са лесни за разбиране. Бонус: Този инструмент също така ви позволява да сравнявате два реда за различна ставка чрез Z-тест, който открива статистическа значимост.

Annotations Manager

Ако трябва да копирате анотации, премахнете множество анотации, или да експортвате бележки като CSV, можете да използвате Annotations Manager в Firefox. Ако сте уморени да губите ценно време за анотации в Google Analytics, Annotations Manager ви позволява да направите няколко редакции наведнъж, вместо да се налага да минавате през всеки отделен ред.

Campaign URL Builder

Използването на тази добавка може да спеси няколко стъпки при генериране на customURL адреси през Google Analytics.

UserReport.com

UserReport.com се синхронизира с Google Analytics, за да попълни пропуските в данните. Използвайки анкети, UserReport пита посетителите на сайта за техния пол, нивото на доходите, както и други нестандартни размери, а след това се интегрира със съществуващите данните в Google Analytics.

UserReport след това ви помага да намерите по-задълбочена информация за пътищата до реализация и да научите точно кои от вашите целеви клиенти са онлайн.

OWOX BI ROI

Благодарение на OWOX BI ROI, можете да изчислите седмични данни за разходите от вашите външни рекламни кампании  и да ги качите в Google Analytics. По този начин, можете да сравните вашите PPC усилия чрез Bing, Yahoo, Facebook и други платформи, всичко на едно място.

След като всичко е настроено, можете да проучи разходите, кликванията, импресиите и повече от вашите AdWords и кампаниите извън AdWords, за да открие кои рекламни канали водят до привличане на най-висока възвръщаемост на инвестициите (без смяна на екрани).

Live Site Search Visualisation

Необходима ви е визуализация на данните от търсенето на потребителя в реално време? Добавката Live Site Search Visualisation достъпва реално отчитащо API, за да покажат на живо издирвателната дейност с цветни плочки. Сега можете да видите това, което хората търсят във всеки един момент в рамките на цветен дисплей, който е лесен за четене.