С периодичните актуализации на Google алгоритъма, факторите, които определят класирането на страница се променят. Факторите за класиране се отнасят към сигналите, които търсачките използват, за да класират страници. Фактори като backlinks, скорост на сайт и социални споделяния и най-важното, подходящо съдържание, което е с високо качество, са с предимство, когато става въпрос за SEO успех.

Висококачествено съдържание

За да се класира добре, сайтът трябва да публикува съответен, висококачествен текст, заедно с комбинация от подходящи медийни обекти. Снимки, видео и галерии помагат за подобряване на четенето на самата статия. Добро вътрешно свързване между съдържанието е от решаващо значение.

Добра архитектура на сайта

Добрата архитектура на сайта и бързото му зареждане са много важни фактори. Както и съдържанието на уеб страниците, ключовите думи, мета таговете вероятно ще помогнат на Google да направи разлика между синоними. Други важни фактори са позиционирането на ключова дума в рамките заглавието, дължина на URL, и използване на H1 / H2 тагове.

Качествени беклинкове

Това продължава да бъде един от най-значителните off-page SEO фактори. Качеството на структурата на backlink страницата и броя на връзките е от решаващо значение за добро класиране. Основният фокус за създаване на балансирано съотношение на начална страница и на дълбоки връзки, заедно с anchor text трябва да се фокусира върху търговска марка или име на домейн. Вътрешното свързване също е важен фактор в класирането.

Социални сигнали

Използването на социалните мрежи е важно, за да имате по-висок ранк. Социалните мрежи могат да посочат пътя към съдържанието. Така, че създавайте нови публикации и ги публикувайте редовно. Google ще се впечатли с харесвания, Tweets, G +  или +1 и смята това за признаци на добро съдържание.

Потребителски сигнали

Сайтове с високи посещения получават по-добро класиране. Това е сигнал, който показва, че сайтът е полезен и в интерес на посетителите.

Въпреки, че всички по-горе фактори трябва да бъдат взети под внимание, при разработването на вашата SEO стратегия, ключът към успеха се крие в публикуването на качествено и уникално съдържание!