Заглавието на тази статия е доста кратко, но напълно еднозначно. Винаги на първо място в маркетинговата Ви стратегия трябва да стои онова нещо, наречено доверие. На теория повече от хората, които стартират онлайн бизнес знаят това. Но не и на практика. Ето няколко съвета как да да направим така, че клиента да ни се довери и да стане наш еднократен, двукратен и редовен клиент:

Красив дизайн

Създайте красив изглед на вашият сайт (ако е тема от готова CMS система, редактирайте я така, че тя да е уникална). Ако посетителя влезе и попадне на някоя грозна безплатна тема, която я е виждал и в много други сайтове, надали ще Ви се довери. Вероятно той ще Ви сметне за поредният онлайн магазин, който продава ментета, а някои дори може да си помислят, че сте измамник.

SSL сертификат

Безспорно – един от най – важните фактори за доверието на клиента. Ако се налага посетителите да въвеждат каквито и да било лични данни, та какво остава кредитни карти, то без SSL сертификат можете да загубите доста продажби. Той осигурява криптиране между сървъра и посетителя и така данните остават напълно скрити за трети лица. Съществуват сертификати от 5$ до 4000$ – единствено Вие трябва да изберете SSL според нуждите Ви. За сравнение – на – скъпото криптиране се използва от системата на PayPal.com.

Опишете всичко подробно

И в този случай като казвам всичко, това наистина означава всичко. Трябва да опишете точните условия за доставка, правила за ползване на сайта, да напишете от коя фирма действате и задължително страница „За нас„. Сложете Ваша и снимки на екипа си, кажете с какво се занимавате… докажете, че сте лицензирани.

Връзка с вас

Колко често Ви се е случвало да влезете в магазин и да искате да попитате нещо? На мен ми се случва постоянно. Сложете Zoopim чат и назначете човек, който да си пише с клиентите. Той трябва да е мил, да спазва етикет и да упътва потребителите за всяко нещо. Всеки клиент иска да се свърже с вас преди да купи, ако не му позволявате това, ще го изгубите. Също така ако контактувате чрез Email, трябва да го проверявате постоянно или да го настроите да ви уведомява, когато имате поща.

Тези крадки съвети могат да увеличат продажбите ви. Ще имате повече доверие от вашите клиенти, ще гледат на вас като професионалисти, а не на измамници.