Има много да се говори за брандиране в маркетинга на търсенето последно време и има добра причина за това: отделянето на време наистина да разберете и да определите вашата марка ви позволява да бъдете много по-съзнателни и целенасочени към начина, по който представяте вашия бизнес онлайн.

Открихме, че ако помогнем на клиентите наистина да разбират собствения си бранд, ще сме в състояние да извършим много по-висококачествена работа за тях; ние можем да свържем бизнеса с тяхната целева аудитория по-добре и наистина да планираме цялата фуния.

Какво е бранд?

Когато фирмите мислят за определяне на тяхната марка, те мислят за неща като:

 • Име
 • Лого
 • Цветове
 • Шрифтове
 • Образност
 • Поглед и чувства

Ако сте отделили време да определитe тези неща, поздравления: имате стил, който да следвате! Този „водач“ може да бъде полезен компонент на марката на пазара, но това е само една част от много по-голямо цяло.

Ако вашият клиент е риба, вашата марка е водата, през която той плува. Всяко взаимодействие, което хората имат с вашия бизнес, от първия блог пост, който четат до кафето, което сервирате във вашия офис, взаимодействието с вашия екип за обслужване на клиенти, се отразява на цялостното им възприемане на вашата марка. Не само това, но вашият бранд също е засегнат от нещата, които хората казват, когато не сте наоколо. За да създадете силно присъствие на бранда, трябва да се мисли как вашите основни ценности могат да имат допирни точки с всеки един клиент.

Фактор за класиране ли е марката?

На кратко, „бранда“ не е фактор за класиране в традиционния смисъл; съществува вероятност на неалгоритмичен вход, който измерва силата на марката. Така казано, силните марки са склонни да отделят авторитетни сигнали, които Google харесва, така че ние често виждаме сайтове, свързани с популярни марки да са класирани високо, дори ако не са положили много добре SEO основите си.

Изграждане на голяма марка също ще помогне с някои от сигналите на ползване, които вероятно допринасят за обучение на машината на Google за това, кое прави един добър SERP. Да имаш присъствие на разпознаваема марка, ще допринесе за повишена честота на кликванията от SERP, ще повдигне ангажираността и лоялността на посетителя и може също така да помогне на Google по-добре да разбере взаимоотношенията на автономните между Вашия бизнес и продуктите и услугите, които предоставяте.

Отделянето на време, за да се определят целеви аудитории и пътищата им до покупка, също ще ви помогне да изградите стратегия за съдържание. Ако вашият бизнес има проблеми да се конкурира с големите компании за ключови фрази, дефинирането на вашата марка ще ви помогне да обособите една ниша и да разберете към кои дълги ключови думи да се насочите, за да докарате най-високия трафик, и когато някой е готов да купува, той ще е по-склонен да дойде при вас.

Определете вашата марка

 • Вашите основни отличителни черти. Какво ви различава от конкурентите си на пазара или онлайн? Защо някой би могъл да избере да купува от вас, вместо от тях? Погледни отвъд лесни отговори като „обслужване на клиенти“ – всеки бизнес смята, че те имат страхотно обслужване на клиентите си, така че, ако ти се опиташ да направиш разграничение на обслужването на клиенти, по-добре да имате невероятно обслужване на клиенти, което да кара другите да ви дишат прахта. Вместо това, питайте се защо правите това, което правите. Как вашите клиенти усещат вашия бизнес?
 • Вашите уникални ценности. Какво е най-важно за вас като организация? Един въпрос, на който трябва да отговорите е „към какво няма да правим компромис, дори и ако някой е готов да ни плати?“
 • Вашите клиенти. Създайте нов профил за всеки основен сегмент от аудиторията, към който се насочвате. Кой е вашият идеален клиент? Извадете най-много информация за него, колкото можете повече, включително демографска информация и какви могат да са собствените му ценности. Колкото повече разбирате нуждите на вашите клиенти, страховете и ценностите им, толкова повече ще можете да създавате съдържание, което наистина ги резонира.
 • Пътуванията на вашите клиенти. Набележете някои стъпки, които някой може да направи при свързването му с вас, от първата, когато се натъкват на вашата марка, през разглеждане и закупуване на продуктите или услугите ви и накрая във връщането му отново при вас.
 • Личност на вашия бранд. Вашите ценности ще оказват силно влияние върху вашата личност, която от своя страна ще се отрази на вашия водещ стил. Дали вашата марка е по-игрива, забавна или професионална? Съпричастна или непочтителна? Помислете как вашата личност ще си взаимодейства с вашите целеви клиенти.
 • Бъдете честни. Бранда е като човек – всички ние имаме нашите слабости и недостатъци. Уверете се, че ще отделите време да разберете дали нещата не вървят добре, или областите, в които вашите конкуренти са по-добри. Ако не признаете вашите недостатъци, няма да можете да ги поправите. Хората не са глупави – ако кажeте нещо за себе си, което не е вярно, то ще стане сблъсък на взаимотношенията им с вас и това ще подкопае много доверие, която се опитвате да изградите.

Изграждането на бранда и архитектурата от информация

Сега, като знаете коя е вашата аудитория, какви са техните проблеми и как можете да ги решите, е време да си изградите всичко това в своя уебсайт. Степента, в която сте в състояние да направите това, ще зависи, разбира се, до колко сте в състояние да направите промени в архитектурата на съществуващия си сайт. За всяка страница на вашия сайт:

 • Разберете къде в процеса на вземане на решения, те най-вероятно виждат това, което искат и какви въпроси или притеснения могат да имат на този етап.
 • Използвайте страница, за да ги насочите и да предоставите отговорите на тези въпроси
 • Направете връзки към допълнителни ресурси, за да могат да обогатят информацията си.
 • Осигурете точки на преобразуване, които имат смисъл на този етап. За страници, които са насочени за събиране на информация, защото конверсията може да не бъде покупка; тя може да бъде нещо като гледане на информационен видеоклип, абониране за имейл бюлетин или преглеждане характеристиките на продукта.
 • Не забравяйте за лоялност на клиентите и задържането им – какво ще правите след продажбата, за да се запази връзката с клиентите?

Това не е ли много работа?

ДА. Да, така е. Това е много работа, и затова трябва да го направите! Повечето от вашите конкуренти просто няма да отделят време да си изградят „преживявания“, които са насочени към цялото навигиране на клиента през сайта. Чрез инвестиране на това време и усилия, вие ще бъдете по-напред в играта.

Проследяване на SEO, задвижвано от бранда

Разбира се, тъй като това ще отнеме много време и усилия, трябва да сте сигурни и да следите колко добре минава всичко:

 • Инвестирайте в CRM: Ще се наложи инструмент за Управление на взаимоотношенията с клиента (CRM) да ви помогне. Уверете се, че сте в състояние да следите множество взаимодействия, така че можете да разберете кои дейности на вашия сайт е по-вероятно да привлекат, конвертират и задържат клиенти.
 • Активиране на демографско проследяване: работата с хора е свързана с много хипотези, така че използвайте демографско проследяване в Google Analytics, за да проверите дали това са вашите клиенти, които смятате, че трябва да са и направете това, което мислите, че те ще направят (това може да включва актуализиране на своята декларация за поверителност).
 • Проследяване на потребителския път: използвайте Flow report в Google Analytics, за да намерите местата, където потребителите се държат по начини, по който не сте очаквали; това ще ви помогне да установите областите, в които не им давате това, от което се нуждаят.
 • Наблюдавайте споменаването на бранда: Използвайте инструмент като HootSuite, Google Alerts, или IFTT да следите споменаванията на вашата марка и се присъединявайте към разговори, където е подходящо.
 • Следете за съвместно появяване: Един от сигналите, който се надяваме да се изгради с тази фуния, е съвместно появяване: хората, които търсят продуктите / услугите, заедно с вашата марка. Едновременната проява има тенденция да се корелират с по-висок ранг и може да доведе до маркови предложени търсения от Google. Използвайте инструмент като KeywordTool.io да следите какви думи хората търсят заедно с вашата марка. Това ще ви помогне да намерите и да се борите с негативните асоциации на марката.

Разбиране на времевата линия

Да се започне от рано може да бъде мощна стратегия, но също отнема време, за да започне да генерира резултати. Бъдете реалисти за това колко време може да отнеме някой да мине през целия път на „клиентското пътуване“ до закупуване. Уверете се, че можете да започнете да инвестирате в маркетингови стратегии, които ще се отплатят в краткосрочен до средносрочен план, като PPC маркетинг и не пренебрегват високо конвертиращите ключови фрази, докато изграждате тази опашата стратегия.

С течение на времето, вашата марка ще стане маховик, който се върти по-бързо и по-бързо, но се уверете, че си давате известна свобода и известно време, за да се случи това. Когато това се случи, ще имате по-силни взаимоотношения с клиентите си, ранг за цяла плеяда от дълги ключови думи и ще сте построили качествени сигнали, които Google обича да вижда.

Търсачките, вашите клиенти и бизнеса ви: това е победа / победа / победа.