Това е малко по-известна тайна, че Google и други търсачки правят преход от традиционната оптимизация за търсещи машини (SEO), за да се постави акцент върху качеството и авторитетното съдържание. Макар че все пак е важно да се оптимизират вашите мета данни и да съдържате подходящи ключови думи, вече не може да се отрече, че когато става въпрос за генериране на органични резултати от търсенето, качественото съдържание вече е водещо.

Съдържание, което е силно в SEO вече не е най-добрият метод за донасяне в трафика, който се търси. Google поставя все по-тежък акцент върху мощно съдържание. Маркетинг специалисти установяват, че авторското съдържание е много пъти по-важно от оптимизация на уеб сайтове.

Google не е единствената търсачка, която поставя най-силен акцент върху авторското съдържание. Search Engine Land наскоро съобщи, че Bing е разработила собствена версия на Google Panda и се фокусира повече върху качеството на съдържанието, състоящо се от няколко фактора, включително авторство.

В много отношения, това е далеч по-голямо предизвикателство за специалистите по маркетинг от оптимизация на уеб сайтове. Днес маркетолозите трябва да насочат вниманието си към създаването на подходящо съдържание. Това означава разработване на задълбочено разбиране на нечии целеви пазар да се знае точно кой тип съдържание най-добре може да бъде отнесено към правилната аудитория.

Ключът тук е да се създаде въздействащо съдържание, което привлича вниманието на клиенти и ги вдъхновява да споделят съдържанието. Това често ще резонира с вашата целева аудитория повече от всичко друго. Търсачките също са използващи социалните сигнали за валидиране на съдържание. Bing, например търси социални сигнали да определят дали даден автор се признава, добре цитираното се смята за експерт по темата. Това е мястото, където сигналите от LinkedIn може да бъдат особено полезни.

Авторитетното съдържание не само помага да се привлече повече търсене, но също така улеснява в изграждането на доверие. Когато посетителите виждат вашето съдържание и са в състояние да научат повече за вас, те ще се чувстват така, сякаш те развиват отношенията си с вас. Като добър маркетолог знам, че винаги е по-лесно да се направи продажба, когато потребителят ти вярва.

Какво можете да направите, за да произведете авторско съдържание?

  1. Бъдете информирани за вашата тема. Отделете време, за да проведете задълбочено проучване.
  2. Бъдете оригинални. Дали това е производство на оригинално изследване или от друга гледна точка, поставете винаги вашето мнение.
  3. Съсредоточете се върху добре написано съдържание. Отделете време, за да произведете внимателно изработено съдържание.
  4. Споделете вашето съдържание с целеви общности. Не забравяйте, че социалните сигнали често са жизненоважен източник.
  5. С търсачките пускат все по-голям акцент върху значението на авторитетно съдържание, времето да започнете увеличаване на вашата онлайн власт е сега.