Това понякога е трудно за един маркетинг мениджър да започне управлението на имейл маркетинга, понякога може дори да доведе до провал в първата кампания. Правенето на имейл маркетинг е специално, има много инструменти на разположение, но в същото време се занимавате с много остаряла технология.

Поддържането на 20 клиента за електронна поща няма да бъде лесно

Имали ли сте затруднения при оправянето на бъгове на сайта ви за Internet Explorer 8?

Сега си представете, че на върха на уеб браузъри като Chrome, Firefox и IE, трябва да поддържате всеки от тях на Gmail, Hotmail, Yahoo и тогава ще трябва да тествате за Outlook 2003, 2007, 2010, 2013, Apple Mail. Имате ли адаптивен дизайн? Добавите IOS & Android към тях. Да, това е много тестване и не е лесно, освен ако имате нещо като Litmus. Litmus ви предоставя снимки на различните клиенти за електронна поща, но нямате начин да инспектирате кода, което води до разиграване, много чакане в тестове и много чувство на неудовлетвореност.

Кодиране на шаблони за електронна поща е изкуство

Мислите да давате превъзходен нов дизайн на вашия уеб разработчик, но бъдете внимателни. Кодирането на имейли не е като кодиране на уеб сайт, трябва да се използват много техники, за да може всичко да работи.

Eто няколко важни насоки:

  • Използвайте таблици или дивове като през 1996.
  • Фоновите изображения не работят за outloock 2007,2010,2013 (освен ако не се направят някои VML)
  • Трябва да се сложи всичкия CSS директно в HTML таговете
  • Без Flash
  • Без JavaScript
  • Може да вкарате прост адаптивен дизайн
  • Можете да използвате GIF файлове, можете и дори видео

Ако разработчиците ви не си вършат добре работата, използвайте външни

Знайте, че интегрирането на имейли е гадно. Трябва да се тества на 20 клиента за електронна поща, ще има някои малки разминавания между платформи и ще отнеме огромно количество време, за да се коригира всичко. Ако видите, че вашите разработчици не могат да осигурят добро качество, потърсете външни разработчици. Все още могат да се намерят фирми, които ще ви свършат работа и знаят всички тънкости около имейл шаблоните.

Купете си ваша платформа за имейл маркетинг

Можете да мониторирате кампанията си чрез MailChimp, CakeMail, Mad Мими, както и много други. Не четете мнения, тествайте ги. Повечето от тях имат период на безплатно ползване и цените им като цяло са подобни, ако имате голям списък с имейли, можете и да се спазарите за цена, не се страхувайте да опитате.

Развълнувани сте за A / B сплит тестване? Защо не започнете с тестване на темата, името на подателя и изпратеното време

Мислите си за оптимизиране на кампанията? Не започвайте с промяна на вашия бутон за действие от син на червен, това не е една от най-скъпо струващите промени, това е може би един от най-непечелившите. Ако клиентите не отварят кампанията ви, няма какво да се тества.

Вашата тема оказва пряко влияние върху това как много хора ще си представят кампанията ви, опитайте да промените ключовите думи, за да привлечете вниманието на хората.

Вашето име може да има огромно влияние върху скоростта на отговор. Първо, избегнете noreply@, от километри си личи, че вашата електронна поща е просто за маркетинг съдържание. Също се съгласете, че комбинация от лични и корпоративни имена е добър начин, типичен пример: Станимир Стоянов, Web Visuality.

Времето, в което изпращате, също влияе кога ще бъде отворен имейлът ви. Ами ако вашата кампания е настроена да изпраща във време, в което изпращат и още 10 други фирми с такава кампания? Шансът имейла ви да не бъде отворен е много голям. Също така, изберете платформа, където вашата електронна поща може да се изпраща отделно за часовите зони, в продължение на 24 часа. Ако планирате да се изпраща в 4 часа сутринта, тя трябва да бъде изпратена в 4 часа сутринта навсякъде по света.