Ако искате да получите повече трафик и по-добра класация на сайта ви в търсачките, просто следвайте тези лесни SEO съвета за оптимизация за търсачки и скоро ще видите сами резултата си …

1. Качествено съдържание

Публикувайте само качествено, прясно и уникално съдържание, което е от значение за вашата аудитория. Използвайте ключови думи и фрази, които ще помогнат на търсачките да свържат търсачите с вашият сайт.
Но не забравяйте, че трябва да напишете вашето съдържание за посетителите си, а не за търсачките! Така че не пълнете само съдържанието си с ключови думи, а да е интересно за читателите на вашият сайт.

2. Заглавие на страница

В най-добрия случай заглавието на вашата страница трябва да съдържа ключова дума или фраза и да не трябва да надвишава 66 символа.

3. Header тагове

Паяците на търсачките обръщат голямо внимание на думите които използвате в заглавията на публикациите си. Не е задължително да използвате ключови думи в заглавията, достатъчно е да съдържа описание на страницата.

4. Линкове

Създаване на вътрешни линкове с други страници. Това не само ще подобри вашия SEO, но също така ще помогне на читателите си намерят друга полезна информация за вашия сайт. Всички вътрешни връзки трябва да имат последващ атрибут за да позволи на паяците да преминават през вашия сайт.

5. Снимки

Най-добрите практики за оптимизация на изображението е – Alt текст (Alternative Text). Използване на Alt текст на вашите изображения, ще помогне на търсачките да разберат каква е темата на страницата. Големина на снимката на файла също играе важна роля, така че се уверете, че размера на файла на изображението е толкова малка, колкото е възможно. За оптимизиране на вашите снимки можете да използвате безплатни инструменти като http://www.imageoptimizer.net или http://www.smushit.com/ysmush.it.

И това е всичко … Надяваме се да са ви помогнали малко или много тези съвети.
Между другото, ако имате някакви други въпроси, задайте ни ги, ние ще ви помогнем с каквото можем.