Дали знаете или не как работят търсачките?! Навярно сте чували за SEO, оптимизацията за търсещи машини. Навярно осъзнавате, колко важно е да имате онлайн присъствие с изграждане на уеб сайт, който да е оптимизиран и да излиза на добри позиции в търсачките.

Как да постигнем това, обаче, е въпросът, който мнозина си задават?

SEO е подобряване на обема и количеството трафик, чрез подаване на информация към търсещите машини. Тя е е необходима, за да насочи въпросния сайт. Това може да бъде направено по няколко начина или да включва само използване на съдържание и ключови думи, които привличат трафик.

Медия, изображения и видеоклипове могат да бъдат много полезни компоненти в една стратегия на SEO. За създаване на такава допринасят специалистите по СЕО.

Ето десет съвета, които ще са в плюс за подбора в класиране при търсене.

Мета данни

Те служат за изграждане на основа. Уверете се, че вашето заглавие и тагове на всяка страница съвпада със съдържанието на страницата. Колкото по-точни са мета таговете, толкова по-добри резултати ще получите. За целта трябва съдържанието да е написано по начин, който ще се търси в резултатите.

Препратки (линкове)

Качествените линкове могат да покачат значително трафика. Почти всяка търсачката ги използва, за да определи популярността на една страница. Анализът на връзка може да отнеме малко време, но добре поставените връзки могат да направят всичко това по-различно.

Съдържание, което ще бъде грабващо, в страницата

Такова може да е под форма на текст, снимки, видео или мултимедийни презентации.

Ключови думи на снимки

Употребата на ключови думи в alt тага на снимките, с популярна стойност и значение, могат значително да повишат „имиджа“ ви. Търсачките наказват сайтове, които използват подвеждащи ключови думи.

Заглавие и описание

Има значение колко време отнема написването на заглавие и описание и с какви дължини са те. Най-общо казано, заглавията не трябва да надвишават 70 знака, а описанията не трябва да бъдат по-малко от 140 знака. Поместване на ключовата дума в тях, също, има решаваща роля за класирането на сайта.

Уникални описания и заглавия

Всяка страница трябва да включва ключови думи и описания, които са идентични с другите страници. Наред с това трябва да се избегнат тези, които са твърде близо до други сайтове.

Дублирано съдържание

Дублиране на съдържанието може да бъде проблем. Много от системите за управление на съдържанието (WordPress, Joomla, Drupal…) създават страници с различни URL-и, но имат едно и също съдържание. Това ще попречи много при класирането на тази страница.

Ключови думи в URL-а

Ако добавите ключова дума в адреса на страницата, ще бъдете изненадани от голямата разликата при класирането.

Създаване на карта на сайта

„Sitemaps“ имат огромно влияние. Добрите карти на сайт ще са от полза за търсачките. Чрез тях роботите на търсачките лесно ще се намерят страниците.

Актуализирано съдържание

Резултатите от търсене зависят от наличието на прясно съдържание. Вашият блог е начин да се убедите, че имате винаги актуална информация, което ще покачи класирането.