Всеки един онлайн бюлетин е начин за достигане до клиенти, поддържане на връзка с тях и дори реализиране на продажби. Някои експерти смятат, че около 25% от един електронни бюлетин е прочитан изцяло.

Ето някои съвети за насърчаване на по-голяма читателска аудитория и ангажираност:

  1. Изберете шаблони, които са професионално направени и с естетичен вид. Външният вид на бюлетина може да направи разликата между това дали един човек остава постоянно, дали отваря и затваря страници или се зачита.
  2. Добавете информация за контакт, уеб сайт, имейл, телефон и факс за всеки въпрос. Направете ги постоянна част от шаблоните на бюлетина. Нека тази информация е на видно място и насърчава читателите да пишат. Реплики от типа: „обадете се“ или „кликнете на сайта“ са работещи.
  3. Изберете съдържание, което е оживено, разнообразно, навременно, свежо, ценно и подходящо за целевата аудитория. Може да избирате от много типове съдържание: блог на вашия сайт, гост пост, видео, линк към тема във форум, карикатури, снимки, графики, клиентски препоръки, вдъхновяващи цитати, реклами и други.
  4. Вместо да давате цялата статия, поставяйте примамливи параграфи с линк към „прочети повече“. Тази връзка ще насочи читателя към вашия сайт или блог, за да прочетете останалата част. Докато е там, той или тя може да намери интересни неща, които да накарат допълнително да се върне при вас и вашия уеб сайт.
  5. Насърчавайте обратна връзка. Попитайте за становища. Разработете интерактивни анкети и проучете мнението на клиентите си.
  6. Покажете какво е направила вашата компания. Добавете колона „Зад кулисите“, поставете съобщение на пресата, накарайте медиите да споменат за предстоящи семинари и събития. Всички те ще ви включат в статии и ще добавят линк към останалата част от информацията на вашия сайт.
  7. Накарайте читателите си да предприемат действия. Използвайте нарицателни думи за действие, като „Регистрирайте се сега за нашия семинар“, „Връзка с нас“, „Вижте най-новите ни събития онлайн“ или „Прегледайте нашите видея в YouTube“, които са доста примамливи.
  8. Насърчавайте читателите да споделят своя бюлетин, като му изпращате всеки на пощата. Останете отворени и открити, за да могат да ви задават въпроси. Събирайте архив на по-стари бюлетини в случай, че искат да се върнат и да прочетат нещо по-старо. Осигурявайте линк към „по-стари бюлетини.“
  9. Маркирайте специални продажби / достъпни за ограничен период от време.
  10. Добавете бутони за споделяне в социални медии. Така читателите ви ще могат да споделят чрез Facebook, Twitter, Google Plus, Pinterest, YouTube и всякакви други.

Всички тези съвети са малка част от нещата, които ще подобрят състоянието на Вашия уеб сайт и ще привлекат маса читатели и аудитория. Успех на всички в начинанието!