Рекламата на бъдещето ще e онлайн. Тази гореща тенденция се разраства бързо и не показва признаци на отпадане. В действителност, според доклад от Borrell Associates, онлайн рекламата се очаква да нарасне с 31 процента тази година, да достигне до $ 7,700,000,000. В доклада също така прогнозира, че платеното търсене ще скочи с 86% през тази година, до $ 1800 милиона.

Няма съмнение, че потребителите използват интернет за да навигират. Едно проучване на ROI Research Inc. и Performics показва, че онлайн търсения влияят от 20 до 30 на сто от покупките, направени на дребно – и този брой се увеличава. Все повече и повече сайтове, като Local.com, които правят тяхното присъствие известно се състезава срещу големите търсачки като Google и Yahoo !

1. Google AdWords

AdWords ви помага да си насочите местните клиенти онлайн, като настроите вашето заплащане на клик рекламите ще се показват само, когато хората търсят конкретен град, държава или регион.

2. Yahoo!

Насърчаване на бизнеса си към клиентите, които търсят информация в Yahoo! Изберете от три различни планове (един е безплатен), за да отговарят на нуждите на вашата компания.

3. CitySearch

CitySearch предлага онлайн рекламни инструменти за лесно отваряне на сметка, да управлявате ежедневните си резултати и получавате рекламно разположение на MSN, Yahoo, Google и Ask.com. Подобно на идеята за реклама „заплащане на клик“, CitySearch предлага два платени планове, „Web Connect“ и „Call Connect.“

4. AskCity Ask.com

Ask.com наскоро стартира AskCity, ново приложение за търсене. В един екран, потребителите могат да правят резервации за вечеря, да закупуват билети за кино и планове за електронна поща на други хора. Ценообразуването за реклама на Ask.com варира.

5. CityGuide на AOL

CityGuide AOL е специализиран в предоставянето на информация за местните забавления. Реклама с AOL позволява на търговците да са насочени към потребителите, специално от начина на живот и на пазара.

6. Craigslist

Craigslist получава около 10 милиона уникални посетители на ден. С онлайн формат класифицирана реклама, организирана от регион или град, Craigslist свързва купувачи и продавачи в повече от 300 общини; в по-голямата си част, публикуването в сайта е безплатно.

7. MerchantCircle.com

Този безплатен сайт предлага услуга, бизнес обява, която ви позволява да управлявате по-добре онлайн репутацията си и да станат по-видими рекламите ви в търсачките.

8. Dotster

Dotster е сайт за регистрация на домейн и хостинг. Dotster предлага уеб рекламен пакет който се нарича „Local Site Promotion.“ Задавате месечния си бюджет и Dotster ще направи вашата обява да се вижда в всички големи търсачки.

9. Local.com

Реклама в Local.com ще ви даде достъп до своите 10 милиона месечни клиенти. Изберете от безплатната регистрация или опцията за заплащане на клик.

10. Froogle Local

Пазаруване в търсачката на Google позволява на потребителите да търсят специфични продукти по местоположение. Това е чудесен начин за потребителите да намерят магазини, независимо от това дали използвате електронната търговия.

11. ReachLocal

Този сайт предлага централна локация за бизнеса. Да се създаде, поддържа и да се следят местните рекламни кампании. Ценообразуването варира.

12. RegisterLocal

RegisterLocal е услуга, която струва $ 199,95 за година, която ви позволява да създадете профил в търсачките и директории от ваше име.

13. TrueLocal

Тази търсачка разполага с търсене на пълен текст и предлага възможности за реклама за бизнеса. В момента са индексирани повече от 13 милиона местни фирми, TrueLocal започва от само 1 $ на месец.

14. YellowPages.com

YellowPages.com е голям онлайн сайт директория с участието на градските ръководства и рекламни решения. Основните обяви са безплатни.

15. MyEzClicks програма на Web.com

MyEzClicks изброява бизнеса си на повече от 30 големи търсачки, включително Google, Yahoo! и MSN срещу месечна такса.

Искате ли да достигне името ви до местни и туристи? Възползвайте се от тези онлайн маркетингови сайтове и гледайте как вашият бизнес расте!