Най-важното нещо за един бизнес е разпространението му. Колкото повече хора научат за него, толкова повече печалба ще има този бизнес. Съществуват много видове реклама, които можете да направите.

Видове реклама

Ето и някой от най-използваните реклами:

Съществуват още много видове реклама, но това са най-добрите и използваните. Разликата в цените е доста голяма между тези реклами. Примерно ако пуснем една реклама по някоя телевизия може да ни струва 4 цифрена сума за няколко дни, а  интернет рекламата ще ни излезе 5 пъти по-евтино и за повече време. За около 100 лв може да се рекламира повече от месец. Все пак зависи  какъв е бизнесът и дали има конкуренти и други подробности.

Рекламата трябва да бъде направена от професионалист. Това, че някой е пуснал някъде реклама не означава, че хората ще я видят. Трябва да е направена така, че да се показва на точни места (ако е в интернет) и да привлича вниманието.

Също ако имате приятели, които имат сайтове, можете да размените банери. Така те ще рекламират вашият бизнес като поставят ваш банер в техния сайт и обратно.

Реклама чрез Google AdWords

Това е най-добрата и качествена реклама. Тази реклама ви позволява когато някой търси нещо в търсачката на Гугъл да се появите над резултатите и от дясно на тях. Но това, че се виждат там не означава, че са най-добрите. Който плати най-много той ще се покаже там.

Google adwords

Ето тези реклами излизат когато напиша „изработка на сайт„. Излизат, защото те плащат най-много за тази ключова дума. Около 1 лев на клик е цената за да сте на първо място с тази дума. Но това е една от най-скъпите реклами. Ако фирмата ви е за дограма ще ви е доста по-евтино.

Ако дадете 100лв за реклама на месец и печелите 300 лв чрез тази реклама няма ли да рекламирате постоянно? Но много хора не се интересуват от тази реклама, мислят, че е много скъпа и други неща. Ако  изградим ние тази реклама ще имате 100% печалба!

Facebook реклама

Това е другата качествена реклама. Тя е по-различна от тази на Google. Цената на Facebook рекламата се определя по по-различен начин. Там се рекламира дадена публикация и Facebook ви гарантира до колко човека ще стигне тя. Ако примерно рекламирате публикация за 5 долара Facebook ви гарантира, че ще я видят от 1400 до 1800 човека. Също ако имате Facebook страница, ще спечелите харесвания и ще можете да привличате вниманието на клиентите когато публикувате нови неща на страницата. Рекламата се появява на стената на всеки потребител и от дясно на нея.

Тези реклами имат много настройки, които трябва да са направени от хора,  знаещи какво правят. Може да се наглася кой да вижда рекламите: години, пол, местоположение, от какво устройство се вижда рекламата и много други подробности.

Ако искате вашата реклама да бъде ефективна, свържете се с нас, за да ви я изградим.