Има хора, които ежедневно пускат много качествен контент в сайта си. Затова и страниците им са доста популярни. Но това съвсем не означава, че могат да монетизират успешно трафика си. Ето няколко съвета, които могат да Ви помогнат значително при изкарването на доста хубави пари от сайта Ви:

Рекламни мрежи

Това определено е доста ефективен начин. Ако забелязвате, почти всеки сайт, в който влизаме ежедневно има реклами от подобни рекламни мрежи. Най – популярната е AdSense. Както може би повечето знаете, тя е продукт на софтуерният гигант – Google. Когато някой плати за реклама в AdWords, тя се показва на собствениците на сайтове, регистрирали се в AdSense. Разбира се, има и още подобни мрежи. Такива са PopCash, AdCrunch, AdWise и още много други. Ако имате празни пространства на сайта си, то съвсем спокойно можете да показвате такива банери или текстови реклами.

Рекламни публикации

Това е един много добър начин за монетизиране на трафик. Чрез него, копирайтъри Ви пишат статии, като поставят 1 – 2 изходящи линка в тях и Ви плащат, за да ги публикувате. Та какво по – добре? Плащат Ви, за да напишат статии за сайта… Ако намерим достатъчно такива рекламодатели, можем да не пишем почти никакво съдържание и да разчитаме само на тези хора.

Affiliate програми

За тези, които не знаят какво е Affiliate маркетинг ще обясня накратко. Има такива сайтове, които предлагат продукти, които можете да ги продавате. Те ви предоставят банери или връзки с линкове, чрез които когато някой се регистрира от ваш линк, той ви става афилейт. Намирате най-близкият до нишата на сайта ви продукт и поставяте банери в сайта си. След като вашият афилейт направи поръчка вие получавате % от цената на продукта. Има продукти, които дават до 70% от цената си! 

След тези съвети, искам да Ви дам още един: Не прекалявайте с рекламите. Да сте агресивни в това си начинание може да е печелившо, но може и да изгони потребителите. Не поемайте твърде много рискове, защото в противен случай печалбата Ви ще бъде по – голяма само за няколко месеца, като след това трафика ще спадне и всички посетители ще отидат в друг сайт. Никога не трябва да забравяте, че не сте единствен и само при най – малката грешка, можете да загубите много.

Тези три примера са едни от най-известните в интернет. Можете да ги пробвате и да споделите мнение относно тях. Има хора, които се занимават само с това и печелят по пет цифрени суми на месец! Всичко е въпрос на време и упоритост. Не се отказвайте!