Когато започнете домашен бизнес е важно да получите предимство пред други конкуренти, които предлагат същите продукти или услуги на пазара. За да привлечете клиенти към сайта си, ще трябва да популяризирате вашия сайт чрез реклама. Дори качеството на продукта или услугата, която предлагате, да е най-доброто, няма да получите внимание от страна на клиентите. Без реклама, няма да има продажби и приходи.

1. Обърнете внимание на пазара

В момента има тенденция към цифровизация. Можете да създадете домейн с атрактивното .com и да го добавите безплатно в уеб директории. Това може да добави голяма стойност за продуктите и услугите, които предлагате.

2. Опитайте споделените реклами в Интернет

Тук трябва да се намерят хора, които също са в нужда от продуктово позициониране с най-малко разходи и сливате вашата реклама заедно с техния продукт. Този метод дава определени ползи, стига да се разграничи вашия продукт от другите. Той може да бъде по-евтин. Всеки „посетител“, който идва да посети друга стока или услуга определено ще погледне към вашия също. Споделената реклама е много честа в Интернет. Колкото повече рекламодатели, които споделяте, толкова по-голяма експозиция на вашия продукт.

3. Банери с добър дизайн могат да окажат ефективност

Добре разработените банери могат да привличат повече внимание от страна на клиентите и да осигурят надеждност на продукта.

4. Реклама в електронни списания, обяви и блогове

Това също може да привлече вниманието на клиентите в голяма степен.

5. Свържете се с партньори, които продават различен продукт или дори същия продукт

Слагате реклами на други хора и ще въртите реклами на другите сайтове във вашия сайт. Например: Джон ще завърти сайтовете на Уили и Боб на неговия сайт и те ще направят същото за Уили, това ще увеличи на всеки посещаемата аудитория. Тази техника може да се използва за обяви, соло реклами, както и всяка друга техника за промоция, за която можете да се сетите.

6. Бартер

Ако имате сайт с висок ранг, можете да преговаряте с друг уебмастър или собственик на е-списание. Можете да размените линкове за реклама. Възможностите са безкрайни с тази техника.

7. Добавете URL си към търсачките и директории

8. Препоръчително е вашия сайт да се рекламира чрез своя си дизайн

Уверете се, че всичко е на мястото си, така че може да гарантирате посещения за подобряване на трафика и приходите. Проверете вашия сайт, за да се уверите, че всички етикети и връзки са на място. Това ще ви помогне да оптимизирате вашия сайт и да подобрите някакви недостатъци в дизайна. Също изпратите файл sitemap.xml за търсачките да „засилите“ своя уеб сайт със списъци за търсене – това обикновено се генерира безплатно.