Винаги на първо място в маркетинговата Ви стратегия трябва да стои онова нещо, наречено доверие. На теория повече от хората, които стартират онлайн бизнес знаят това. Но не и на практика. Ето няколко съвета как да да направим така, че клиента да ни се довери и да стане наш еднократен, двукратен и редовен клиент:

1. Красив дизайн

Поръчайте си къстъм дизайн или ако използвате тема на някоя CMS система, редактирайте я така, че никъде другада да няма такава. Ако посетителя влезе и попадне на някоя грозна безплатна тема, надали ще Ви се довери. Вероятно той ще Ви сметне за поредният онлайн магазин, който продава ментета, а някои дори може да си помислят, че сте измамник.

2. Купете си SSL сертификат

Безспорно – един от най – важните фактори за доверието на клиента. Ако се налага посетителите да въвеждат каквито и да било лични данни, та какво остава кредитни карти, то без SSL сертификат почти никой няма да купи от Вас. Той осигурява криптиране между сървъра и посетителя и така данните остават напълно скрити за трети лица. Съществуват сертификати от 5$ до 4000$ – единствено Вие трябва да изберете SSL според нуждите Ви. За сравнение – на – скъпото криптиране се използва от системата на PayPal.com.

3. Опишете всичко подробно

И в този случай като казвам всичко, това наистина означава всичко. Трябва да опишете точните условия за доставка, правила за ползване на сайта, да напишете от коя фирма действате и задължително страница „За нас„. Сложете Ваша и снимки на екипа си, кажете с какво се занимавате… докажете, че сте лицензирани.

4. Добавете секция „Обслужване на клиенти „

Колко често Ви се е случвало да влезете в магазин и да искате да попитате нещо? На мен ми се случва постоянно. Сложете Zoopim чат и назначете човек, който да си пише с клиентите. Той трябва да е мил, да спазва етикет и да упътва потребителите за всяко нещо.

Чрез тези прости и лесни съвети ще изградите по-голямо доверие към клиентите ви.