Warning: Undefined array key "titleWrapper" in /home/bloodgro/webvisuality.com/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/toc/class-block-toc.php on line 103

Рекламата в Интернет може да бъде важна част от вашата маркетингова стратегия и помага за повишаване на трафика към вашия сайт. Изследванията показват, че онлайн рекламата работи добре с други форми на реклама, като „давате“ име на марката си или увеличавате експлоатацията на даден продукт. За разлика от някои традиционни реклами, онлайн рекламата може да осигури на посетителите веднага – чрез кликване върху рекламата ви и осигурява измерване на резултати.

Къде да сложите вашата реклама?

Интернет е огромен. За да се постигне максимална ефективност от вашия онлайн реклама, трябва да се гарантира, че рекламите ви се показва на мястото си, като изберете уеб сайтове, които могат да доведат до правилната аудитория за вашия продукт или услуга. Например, можете да помислите за онлайн публикации или сайтове за сравнение, които да се погрижат за вашия целеви пазар.

Един прост и ефективен начин да намерите най-подходящите сайтове е да се поставите на мястото на вашите клиенти, като се въведе нещо като термини за търсене, които те ще използват. Ако интернет страниците, които се появяват не са конкуренти на вашата, това може да са добри места за реклама. Бърза проверка ще ви каже дали всеки сайт предлага възможностите за уеб реклама, които търсите.

Друга алтернатива е да се рекламира директно в търсачката. Можете също така да купуват реклами от „мрежи за съдържание“, които използват технология за търсене, за да изведете автоматично рекламите си в различни сайтове, които вероятно имат правилната аудитория. Въпреки, че имате по-малко контрол върху мястото, където се появява вашата реклама, тя може да бъде много ефективна.

„Плащане-за-клик“ реклами и други рекламни опции

Има няколко начина да се рекламира в интернет. Можете да платите за уеб сайт реклама, с цена въз основа на това, колко пъти се показва рекламата. Така че колкото повече зрителите виждат рекламата ви (или поне на страницата, на която се показва рекламата ви) плащате повече. Този прост начин на плащане може да ви устройва, ако целта на вашия интернет рекламата е да се изгради експозицията на марката. Това е често по-нататък CPM – цена на хиляда (с M е римският знак за 1000).

Понякога рекламите в интернет се продават въз основа на цена на действие (CPA). Например, може да сте в състояние да преговаря за споразумение да плащате само за броя на зрителите, които всъщност купуват продукта си като резултат от една реклама. Този вид на схема за плащане изисква тясна връзка с интернет страницата, където е публикувана обява и обикновено е част от един филиал на маркетингови отношения.

Рекламен уеб дизайн

Банер

Има няколко опции за рекламиране с уеб дизайн. Можете да си купите банер, който да поставите на определена страница. Рекламите „небостъргачи“ са вертикални банери от едната страна на страницата и може да се постигне по-голяма въздействие с тях. Мястото, където поставите вашата реклама е от решаващо значение. Например, банер на началната страница може да получите най-голяма експозиция, но една реклама на страницата, която е най-близка до продукта, може да ви осигури по-ефективно популяризиране.

Докато статичната рекламата е най-простият вариант, една обикновена анимация може да помогне за привличане на повече внимание към вашата реклама. Докато основната цел на много обяви е да даде тласък на трафика към вашия сайт , по-сложните видове като видеоклипове могат да бъдат използвани, за да се осигури по-увлекателна реклама.

Вероятно ще искате да използвате професионален дизайнер, който да създаде вашата интернет реклама, въпреки че има и онлайн инструменти за рекламен дизайн за по-обикновени реклами.