Facebook маркетинга, наричан още SMM ( Social media marketing ) е една от най – ефективните стратегии за развитие на онлайн бизнес. Преди да започнем наистина по същество, ще Ви помоля да погледнете отново заглавието и съкращението SMM. Вече споменахме какво означава, но тогава защо най – отгоре пише само Facebook маркетинг?

Заглавието нарочно е такова! В България, само една единствена мрежа има значение и тя е … вече разбрахте коя. В другите, по – големи страни и континенти се използва предимно Twitter, Instagram или G+. Тук обаче нещата стоят по различен начин. Затова нека още от началото кажем, че няма нужда да се занимавате с останалите „социалки“. Блъгарите не са толкова запознати с тях и можете да изгубте средства, които можете да ги инвестирате в Facebook.

Начин на провеждане

Нека Ви споделя: Facebook маркетинга изобщо не е толкова трудно нещо, колкото си го представяте.
Най – важното нещо е да бъдете активни. И не, това не означава да стоите във Facebook целодневно. Използвайте софтуери за разсрочено публикуване, като направете така, че през някакъв интервал от време да се публикуват интересни неща.

Другата „питанка“ в SMM е какво да се публикува по страниците ни … ами отговорът е още по – прост от предния! Публикувайте всякакви вицове, смешни картинки, ако имате сайтове на развлекателна тематика и всякакви други страници, които не са свързани със сериозни компании (ако искате да направите SMM на бизнес, тогава подходът е друг). Просто обиколете сайтовете за вицове всяка вечер и насочете да се публикуват различни смешки през целия ден.

Нещо като Boost в SMM е LJ ( Like Jacking ). Това е метод, чрез който човек несъзнателно харесва дадена Facebook страница. Този метод, обаче се заплаща. Не се препоръчва особено, тъй като не е честен и не се знае дали страницата Ви може да бъде банната от Фейсбук.

Това е основата на SMM в България! Водете се по тези инструкции и е доста вероятно скоро Вашите Facebook харесвания да нараснат значително. И най – хубавото е, че всеки може да експериментира, без да влага инвестиция.

Пробвайте още сега!