В последно време Е-mail маркетинга набира все по – голяма скорост. Това е изключително ефективен начин да направим така, че всички наши клиенти да разберат за настоящите промени и промоции в сайта. Но истината е, че колкото са предимствата, толкова са и недостатъците в случая.

Сред съвестните търговци попаднаха и спамери, които купуват E-mail листи и пускат съобщения в пощата ни, които не сме поискали и за които не сме се съгласявали. Затова хората си инсталират все по – надеждни програми, които да блокират както поисканите, така и непоисканите съобщения. Ето го и основният проблем на E-mail маркетинга.

Единственият начин да се избегне СПАМ папката на даден потребител е той самият да Ви добави в „Safe sender list“. А това става, като:

  1. Впечатлите потребителя с добро съдържание на всеки един имейл, който идва от Вашата компания
  2.  Изрично му напомните да направи гореспоменатото
  3. Пускате персонални отстъпки за всеки един клиент, според това дали е редовен клиент, като единственият начин да се възползват, както се досещаме е да Ви добавят в този лист.

Относно провеждането, едно от условията е да не бъдете прекалено агресивни. Ако изпращате всеки ден по един имейл адрес на потребителите си, то не очаквайте да се задържите дълго в Safe sender list, ще отидете съвсем скоро в листата с блокираните домейни. Не трябва да се казва точно на колко време да се изпращат подобни писма, всичко е в зависимост от нишата, от съдържанието на съобщенията и от самите потребители, най – вече.

Изпитано, за мен най – добрия вариант е да питате потребителите на колко време желаят да получават рекламните имейли от Вас. Така ще сте сигурни, че всички са доволни. Винаги правете бюлетините си интересни, за да привличат внимание.

И накрая трябва да кажем, че честността е от изключителна важност. Не купувайте имейл листи и не ги продавайте.