Телевизионните реклами често са прекалено скъпи за малките предприятия. Списание и радио рекламите са по-евтини, но все още се нуждаят от значителна инвестиция, когато става дума за кампания, течаща в момента. Въпреки че можете да похарчите много пари за интернет кампания, има много начини да се възползвате от интернет и да получите безплатна реклама за вашия бизнес. Разгледайте тези 20 идеи, описани по-долу.

1. Повишите видимостта за търсачките

Въведете ключови думи, които описват вашия бизнес във вашите страници на уеб сайта. Повторете тези ключови думи в текста на началната страница. Стратегическото използване на ключови думи може да сложи името на фирмата си в горната част на резултатите от търсенето на клиентите.

2. Сложете URL-а си на всякъде

Увеличете рекламната си дейност, като сложите адреса на сайта ви върху всичко, което правите. Изпечатайте URL адреса на бланките на фирмата ви, на вашите визитни картички, сложете го върху предната част на сградата или на вратата на вашия офис. Използвайте URL адреса във вашия имейл подпис. Поставете URL адреса на всяка печатна реклама, което правите, включително телефонни книги, брошури, листовки и други.

3. Въведете вашия сайт във всяка директория или жълти страници, които можете да намерите

Без значение в каква индустрия е вашия бизнес, има онлайн директории като Гювеч или Golden Pages (или прочетете нашата статия „Списък с над 500 български директории„), в които трябва да се регистрирате. Много бизнес и браншови асоциации ви позволяват да добавите бизнеса си в техния уеб сайт. В допълнение, има хора, които поддържат популярни списъци за ресурси; използвайте уеб търсачките да намерите тези списъци, и след това да създадете запис за вашия бизнес.

4. Блогове

Блогът е колекция от кратки статии, есета, или свободноформатирани мисли, обикновено написана от един човек. От години насам блоговете станаха изключително популярни, тъй като можете да кажете свободно посланието си и също така да е средство за платена реклама. Блоговете също насърчават четене на коментарите, ценен инструмент за събиране на обратна връзка от клиентите. Компании като Blogger ще хостнат вашия блог безплатно, ако решите да си създадете.

5. Присъединете се към онлайн общности

Без значение каква е темата, има хиляди хора, които обсъждат интересите си в интернет. Като се внедрите в тези дискусионни групи, можете да информирате евентуалните си клиенти и да рекламирате вашия бизнес.

6. Eмейл списъци

Култивирайте списък с електронни адреси на вашите клиенти и им изпращайте нови съобщения за продукти, купони, специални оферти, както и полезна информация.

7. Привлечете вниманието на пресата

Дайте новинарски идеи за вашата индустрия в местни вестници, радиостанции и телевизии. Също така и към новинарските сайтове. Предложете един от служителите си, като експерт, да бъде интервюиран за статия във вестника.

8. Спечелете награди

Научноизследователски организации дават награди за продуктите или услугите, които предлагате. Кандидатствайте за тези награди и вземете нещата на сериозно. Когато спечелите, се възползвайте максимално от публичността.

9. Отделете време и ресурси за благотворителност

Насърчете благотворителни организации да рекламират вашия бизнес при дарения и участие. Опитайте се да дадете медийно отразяване и на организациите и общността, които ви предоставят тази възможност.

10. Публикуване на информация и отчети за вашата индустрия

Предоставяйте на потребителите си безплатна информация за вашата бизнес индустрия. Инвестирайте в потенциални клиенти и те ще инвестира във вас.

11. Купони

Направете купони за продукт или услуга на вашия уеб сайт и ги изпратете на е-мейла на клиентите си. Насърчете ги да разпространят купоните на приятелите и семейството си.

12. Отлично обслужване на клиентите

Няма по-добра реклама от личните препоръки, направени между приятелите и семейството. Най-добрият начин за насърчаване на този вид вирусен маркетинг“ е да осигурите отлично обслужване на клиентите. Отделете време, да обучите правилно и да мотивирате своите консултанти по продажби да правят това, което е необходимо за удовлетворяването на нуждите на вашите клиенти.

13. Бизнес партньорства

Изградените партньорства с бизнеси, които предлагат допълнителни продукти и услуги, и след това се рекламирайте един друг. Направете съвместни изявления за пресата за вашата индустрия, вашето партньорство, и вашите продукти и услуги. Уверете се, че вашите партньори предоставят връзки от своите уеб сайтове към вашия.

Ако все пак искате ние да изградим вашата реклама в интернет, можете да се свържете с нас за да ви помогнем!