1. Google AdWords вече не работи, както преди.

Маркетолозите от цял свят са забелязали, че проследяването на реализациите в AdWords става все по-трудно.

Трябва да се съсредоточите върху цялостната бизнес рентабилност, както и стойностите на Google за проследяване на реализациите. Това, което се случва в повечето случаи е, че потребителите могат да посещават вашия сайт докато те са на работа или на телефоните си, докато пътуват и след това евентуално отново от дома си.

Също може да кликнат и на реклама, която са видели в социалните мрежи. Всичко това може да доведе до проблеми при превръщане в дадена пазарна цена. Онлайн пазарът става все по-сложен и е време всичко това да бъде изравнено.

Клиентите вече не купуват веднага, а сравняват цени и доставчици в продължение на няколко дни на различни платформи и мрежи, преди да вземат окончателно решение. Това е номер едно причина cross-channel ремаркетинг да е станал толкова популярен и толкова бърз. Cross-channel ремаркетинга извършва рекламна дейност на потребителите, които са на вашия сайт, но не отбелязва повече от един канал, например Google, Twitter и Facebook.

2. Google управлява профила ви безплатно в продължение на три месеца.

Официални партньори на Google имат възможността да предлагат на своите нови клиенти три месеца безплатно управление пряко от търговските представители на Google. Естествено, това е безплатно и може да ви спести много време и нерви, за да видите дали вашата рекламна кампания ще бъде печеливша. Вие все още трябва да плащате за разходите за реклама, но си спестите за една потенциално съществена такса за управление и задължения за минимум шест месеца.

3. Не всички нови функции са точно за вашия бизнес.

Google непрекъснато изваждат нови функции, но кои са тези, които следва да се прилагат в профила си? Всички от тях, не е правилният отговор. Например, да предположим, че основната цел на кампанията Ви е да генерира разговори чрез мобилния трафик и че не ви пука за настолни кликвания. В този случай, въпреки че може би изгубите от качеството, по-скоро бихте предпочели да няма линкове към сайта ви.

Едно добро разширение за вас ще бъде разширение за повиквания, което позволява да имате допълнителни символи за текстове, но без допълнителни връзки към сайта. Уверете се, че ще анализирате вашите уникални нужди и ще се възползвате от разширения, които ще бъдат най-подходящи за вас, както предимствата, така и недостатъците.

4. Google предлага индивидуални Google+ решения.

Алиша Кийс стартира неотдавнашният и албум с персонализирано Google+ решение, което Google създаде в сътрудничество с нея и нейния екип. Това бе успех и за двете страни, като Google показа, че както можете да се разхождате в голям магазин за дрехи, сега можете да закупувате персонални продукти, като се „разхождате“ по екрана.

Лошата новина? Нужен ви е сравнително голям бюджет и отличен Google Partner, който може да ви свърже с правилните хора в Google. Добрата новина? Някои от тези индивидуални решения станат частни бети, така че ако знаете, че съществуват, можете да направите заявка, за да се присъединят в кампанията ви.

5. Можете да използвате Google Hangouts като свой собствен мини QVC.

Знаете ли, че можете да продавате на продуктите на вашата реклама директно чрез Google Hangout? Тази функция е скрит скъпоценен камък, но не много рекламодатели знаят. Причината е, че не може да настройте hangout директно от интерфейса на AdWords, но първо трябва да го създаде и след това да използвате URL адреса на hangout, за да го рекламирате, докато сте във въздуха (можете да го популяризирате направо със сайтът ви чрез персонализирана целевата страница дни преди да създадете hangout, за да имате малко почва).

6. Google ви помага да генерирате банери за Display Network.

В Google, можете да се провеждат кампании за търсене или в дисплейната мрежа. Просто бързо да обобщим, кампаниите за търсене показват рекламите Ви при заявка за търсене, докато дисплейните кампании са място за текстови реклами или банер на определени рекламни карета на уеб сайтове. Една от причините, поради която много малък бюджет стартиращи компании не започват дисплейна реклама е, защото те ще трябва да наемателя уеб дизайнер да създаде банери, освен ако не искате да се ограничи до текстови реклами.

За да ви помогне да генерира банери бързо и ценово ефективно, Google осигурява безплатен инструмент в AdWords, която автоматично генерира банери, основаващи се на един от вашите съществуващи текстови реклами. Можете да я персонализирате след това, за да изглежда малко по-малко автоматично изработена и малко повече направена от вас, което го прави един чудесен инструмент за всеки рекламодател или собственик на бизнес.

7. Видео ремаркетингът работи не само с YouTube.

Ремаркетинг, както е споменато по-горе, е начин да се насочите към посетителите, които не се превръщат в такива. Тъй като AdWords е интегрирана с YouTube, онлайн видео кампании са се превърнали в популярен инструмент за всички видове бизнес. Нещо, което често се пренебрегва е, че видео ремаркетинг кампании не само съществуват, но те също могат да бъдат задействани в дисплейната мрежа, вместо Google.

Накратко, към 30-секунденото видео може да бъде покаже сайтас ниша, която е тясно свързана с вашата тема и да се увеличи процентът на реализации от много повече, отколкото като се поставят върху YouTube с риск да бъде пропуснат или пренебрегнат.

8. Ако имате избор, вземете обем над маржовете.

Google рекламира AdWords преди всичко като инструмент, който всеки бизнес може да се използва, тъй като няма минимален бюджет. Дори два долара на ден са достатъчни, за да започнете и докато има възвръщаемост на инвестициите. Нещо, което е често срещана грешка сред начинаещите рекламодатели и малките предприятия е допускането, че високите маржове ще победят големия обем.

Имате бюджета и правилната пазарна инфраструктура, генерират ли се повече продажби се жертват някои краища, което е винаги е по-удобно, докато допълнителни приходи ще достигнат максимума си, от общата загуба на нормата.

9. Мобилни кампании могат да ви донесат настолни кликвания, така или иначе.

Google AdWords използва диференциация чрез устройство. За голямо отчаянието на търговци, AdWords вече не предлагат тази функция но предлага т.нар мобилни кампании, вместо това. Въпросът е, че няма възможност да се насочите само мобилните телефони. Да, можете да увеличите мобилната оферта, но няма начин да се изключи компютъра. В най-лошия случай, ще се увеличи мобилната оферта и в крайна сметка плащате за настолни кликвания, които не само са надценени, но и безполезни.

10. Сертификатите на AdWords са свързани с вашия имейл адрес.

На пръв поглед няма нищо лошо в това, но няколко въпроси, които възникват с течение на времето. Ако дадено лице преминава сертификати докато работи в една агенция, имейл адреса, използван най-вероятно ще бъде Gmail бизнес приложения адрес на агенцията. Веднага след като работникът или служителят промени агенцията, сертификатът е валиден, но безполезен, тъй като агенцията ще изтриете адреса. Google предлага възможност за свързване на няколко имейл адреси, за да запази сертификата на място, но нека бъдем честни, това, което фирмата държи на имейл адресите на служителите, които са преместени на конкурентно работно място само, за да поддържат сертификатите им в продължение на две години?