• Имате готов уеб сайт, но той сякаш не се представя достатъчно добре в класиранията?

 • Отчитате завиден трафик, но той не води до конверсии (продажби, запитвания или посещения на ваш обект)?

 • Наблюдавате посетителите на уеб сайта си, но те поради някаква причина не пазаруват от вас?

какво е търсачка

„Оптимизация за търсачки“ е продължителен процес

оптимизация за търсачки

Нашият екип прилага различни стратегии за SEO оптимизиране на уеб сайт според предвидените цели, времеви график, ресурси и предпочитания.
Search Engine Optimization или SEO оптимизацията е сложен комплекс от мерки, които се прилагат за подобряване класирането на даден уеб сайт в резултатите от търсенето.

За да бъде един сайт оптимизиран, се прилагат множество мерки с продължителен характер. Има както начална, така и последваща оптимизация, но за да даде най-добри резултати, тя траябва да е постоянна във времето. Нека обясним защо.

Но преди всичко нека Ви изясним някои неща:

 • Ние ще ви обясним всичко, което не разбирате.

 • Оптимизирането на сайта ви не е моментен процес, а дълъг и продължителен.

 • Класирането на уеб сайтът ви ще отнеме време.

 • Вземаме предвид дейността на сайта ви, ще ви дадем инструкции, които трябва да спазвате.

 • След постигане на оптимизирането, трябва да се продължи да се поддържа.

Свържете се с нас!

формиране на стратегия

No.1 в Google – мисията възможна със SEO

В ранните години на SEO оптимизацията през периода 2000-2010 година практиките в оптимизирането на уеб сайтовете бяха други. Тогава се наблягаше на брой ключови думи, множество линкове вътре в самия сайт, както и към други сайтове, а тези методи не отговаряха на потребителското търсене. Твърде често се случваше в резултатите да се появят на високи позиции лошо изглеждащи и работещи уеб сайтове с хаотично съдържание и липса на вътрешна структура. 

Както всичко друго, и SEO оптимизацията еволюира, за да предложи по-добри и ефективни практики в изграждането на успешни уеб сайтове. Към днешна дата, един добре оптимизиран уеб сайт се отличава с удобна подредба и структура, категории и подкатегории, качествено и уникално съдържание, което отговаря на потребителските заявки, LSI ключови думи, карта на сайта и отчитане спецификите на ранкинг алгоритмите като Rainkbrain. 

Така нареченият “user intent” – потребителска мотивация стана водещ в процеса на SEO оптимизация, защото познаването му води до по-коректно визуализирани резултати за потребителя. Например, когато напише “SEO оптимизация на сайт” той очаква да види агенции, които предлагат точно тези услуги. И именно там ще се класираме ние със страницата, която четете в момента. За да увеличим полезността на сайта и да получите повече релевантна информация ще ви представим и кратко резюме за видовете оптимизация, към които насочваме усилия в процес на работа.

Освен разгадаване на потребителското намерение или мотивация зад дадено търсене онлайн, предоставянето на оригинална и достоверна информация, лесна навигация, бърза скорост на зареждане на мобилни и десктоп устройства станаха приоритетни в съвременната SEO оптимизация за Google.

Ако искате да се гордеете с конкурентен и добре оптимизиран уеб сайт, то трябва да изберете най-добрия екип, който да работи върху следните аспекти на оптимизация:

 1. Сигурен и достъпен уеб сайт – стабилен хостинг план, настройки на сайта за зареждане и визуализация, сертификати за сигурност като SSL, общи условия за ползване, политика за защита на личните данни и други;
 2. Скорост на страниците и отлично визуализиране на всички елементи (включително скорост на мобилната версия и страници на уеб сайта);
 3. Оптимизиран за мобилни устройства (с мобилна версия);
 4. Възраст на домейна, URL адрес и авторитет;
 5. Оптимизирано съдържание – релевантни URL адреси, определяне на клъстери от думи и семантично ядро, оптимизирани заглавия на страниците, продуктите, категориите, мета описания на страници, използване на изображения, инфографики, видео и други;
 6. Техническо SEO – всички мерки, които се използват в процеса на оптимизиране на уеб сайта ви за фазата на обхождане и индексиране. Включва schema markup, разумно използване на ключови думи, H тагове, мета описание и мета тагове, други;
 7. Потребителско изживяване (RankBrain), включително работа върху параметри като CTR, bounce rate, престой на сайта и други;
 8. Линкове – стратегия за изграждане на входящи, изходящи и вътрешни връзки;
 9. Социални сигнали – споделяне на страници от вашия сайт, търсене на бранда, присъствие в социални мрежи на бранда и други;
 10. Реална бизнес информация в Google My Business.

On-page SEO

“On-page SEO” (он-пейдж оптимизация) е практиката за оптимизиране на отделни уеб страници, за да се класират по-високо и да се привлече по-подходящ трафик в търсачките. On-page се отнася както до съдържанието, така и към HTML изходния код на страница, която може да бъде оптимизирана, за разлика от off-page SEO, която се отнася до връзките и други външни сигнали.

On-page SEO е важна част от оптимизацията, тъй като предоставя на търсачките редица сигнали, за да им помогне да разберат за какво е съдържанието на вашия сайт.

По време на процесите на индексиране и класиране търсачките се опитват да свържат уеб страници с ключови думи и думи за търсене, които потребителите въвеждат в полето за търсене.

Чрез on-page елементите можете да насочвате търсачката за кои ключови думи искате да класирате страниците си. В допълнение, “on-page” се нарича така, тъй като всички промени в оптимизацията, направени в дадена уеб страница, допринасят за по-доброто потребителско изживяване, а това увеличава многократно шансовете за конверсия.

Някои от най-добрите on-page техники, които доказано работят за по-добри резултати от SEO оптимизацията, са:

 • Публикуване на оригинално и качествено съдържание;
 • Оптимизиране на заглавията на страниците и мета описанията;
 • Оптимизиране съдържанието на страницата;
 • Заглавия и форматиране на съдържанието;
 • Оптимизирани изображения и други мултимедийни елементи – инфографики, диаграми, таблици;
 • Оптимизация на URL адреси;
 • Вътрешни връзки;
 • Външни връзки;
 • Скорост на зареждане на страницата;
 • Риспонсив дизайн – мобилна версия за удобно визуализиране на мобилни устройства.

Off-page SEO

„Off-page SEO“ (оф-пейдж оптимизация) се отнася до действия, предприети извън вашия собствен уеб сайт, за да повлияят на класирането ви в страниците с резултати от търсачките (SERP).

Оптимизирането на фактори за класиране извън сайта включва:

 1. Подобряване възприемането на търсачката и потребителите от популярността на сайта;
 2. Релевантност, надеждност и авторитетност на сайта и съдържанието в него.

Това се постига от други реномирани места в интернет (страници, сайтове, хора, директории и други), свързващи или промотиращи вашия уеб сайт и ефективно препоръчващи качеството на вашето съдържание.

Изграждането на обратни връзки (беклинкове) е в основата на SEO оптимизацията. Търсачките беклинковете като индикации за качеството на свързаното съдържание, така че сайтът с много връзки с висока стойност обикновено се класира по-добре от иначе подобен сайт с по-малко връзки. Има три основни типа връзки, дефинирани според това как са изградени: естествени връзки, ръчно изградени връзки или самостоятелно създадени връзки.

Независимо от това как са получени връзките, тези които дават най-голям принос за SEO усилията и класирането на сайта, обикновено са тези, които дават най-много положителна стойност и авторитет. Има много сигнали, които допринасят положително за това сайтът ви да се разглежда като източник на полезна и авторитетна информация, като например:

 • Популярността на сайта, с който се свързвате;
 • Как е свързана темата на другия сайт с вашия сайт;
 • „Свежестта“ на връзката, т.е. дали става дума за нова и актуална информация или тема, която в определен период е търсена;
 • Анкор текста, използван в сайта, с който се свързвате;
 • Надеждността на другия сайт;
 • Броят на другите връзки на страницата за свързване от другия сайт;
 • Авторитетност на домейна и страницата, с които се свързвате.

В процеса на развитие и усъвършенстване на SEO оптимизацията за Google стана ясно, че гигантът харесва определени сигнали и методи, които се използват за оптимизиране на уеб сайтове.

Нашият екип

Екипът на Web Visuality залага изключително много на SEO при работата си с клиенти и винаги сме вдъхновени да проправим път на всяко смело начинание към върха на търсачките. Защо ли? Виждали сме и вярваме в тяхната сила. Виждали сме обикновени сайтове да се превръщат в необикновени. Виждали сме блогове да се превръщат в бизнеси за стотици хиляди долари. Виждали сме как хора правят от книгите си бестселъри в Amazon например, само заради това, че са достигнали до огромна аудитория от хора чрез правилна оптимизация за търсачки и най-вече са ги задържали. Да държиш първото място за дадено търсене в Google е като да имаш огромен капитал, които или можеш да превърнеш в стократно по-голям, или да го загубиш.

Ние от Web Visuality сме готови да помогнем. А ти готов ли си да оптимизираме твоя сайт?

въпроси относно SEO

Имате въпроси?

Ако нещо не ви е ясно, имате въпроси относно оптимизацията на вашият сайт или просто искате да започне вашата оптимизация СЕГА, не се колебайте да се свържете с нас! Ние сме онлайн:

 • 24 часа в деня!
 • 7 дни в седмицата!
 • 365 дни в годината!
Свържете се с нас!