Опитвали ли сте някога да спестите пари, като не поддържате колата си? За съжаление това обикновено води до по-големи и по-скъпи проблеми в последствие. Същото важи и за вашия уеб сайт. Без редовна поддръжка, вашият сайт ежедневно се влошава. Google обича прясното съдържание и е в техен голям интерес да показват най-доброто и съответстващо съдържание при търсене.

Сайтът ви ще се нуждае и от подобрения на системата за управление на съдържанието, както и функционалности.

Конкуренцията ви също може да се възползва от това, че сайтът ви не се поддържа. Ако сте на челни позиции в страниците от резултатите при търсене, те ще жадуват и ще направят всичко възможно, за да ви надминат. Следователно, щом не поддържате сайта си, рискувате да бъдете изместени от конкуренцията.

Стандартите в уеб дизайна се менят непрестанно. Едни от най-големите и успешни сайтове, сменят дизайна си на около 4 месеца. Да, може да не са някакви огромни промени върху дизайна, но все пак извършват забележими промени. Стандартите за дизайн, които виждате на уеб сайтовете, които използвате всеки ден, въздействат на дизайна, които очакваме да видим на друго място. Ето защо, ако сте свикнали да виждате изчистен дизайн с отлична функционалност на всичките си устройства, ще бъдете доста разочаровани ако посетите уеб сайт, който не се поддържа или актуализира заедно с останалите.