Представяш ли си как би изглеждал интернет без Google?

Като десет милионен град без пътни знаци, платна и светофари – хората ще са объркани, неинформирани и трудно ще намират именно това, от което имат нужда. Сега си го представете населението на града умножено приблизително по сто – ето така щеше да изглежда интернет без Google.

Защо търсачките са от такова голямо значение в днешно време?

Google, Yahoo, Bing – трите световни търсачки са основните инструменти, които помагат на хората да навигират из необятното интернет пространство и да достигат до тази информация, продукт, услуга, човек или забавление, от което имат нужда. За стотни от секундата те “обръщат” космическа база данни и изваждат това, което е най-полезно и релевантно на търсената от теб дума или израз. Страхотно, нали?

Заемайки толкова важна позиция и реална власт над това, което се показва, Google логично се е превърнал в най-големия рекламодател в света. За щастие те не използват мощта си срещу нас, а напротив – опитват се да помогнат. Как? Чрез различни инструменти и програми като най-добрата им за сега си остава Google AdWords рекламата.

реклама

Какво всъщност представлява Google AdWords реклама?

резултати от търсене

Нека проследим как даден потребител прекарва своето време в търсачките:

 1. въвежда думата или израза, която го интересува.
 2. за под една секунда му се показват милиони резултати.
 3. най-стойностните и свързани се показват на първата страница.
 4. първите три връзки са тези, които най-често един потребител избира.
 5. ако си стартирал рекламна кампания през Google AdWords  (AdS) за думата, която потребителят търси, то твоя сайт излиза след първите три.
 6. коя ли връзка ще избере да кликне потребителят?

С какво AdWords рекламата е по-добра от класическата реклама?

 • С това, че всеки аспект от кампанията ти е точно измерим, започвайки от броя на кликвания, виждания, click through rates (CTR), конверсии, цена на клик (CPC) и прочее
 • С тази информация е много лесно да изчислиш своята възвращаемост на инвестицията – нещо, което е много трудно да постигне при класическия маркетинг.
 • С това, че няма начин пари да бъдат изхарчени напразно (освен ако не се допуснат грешки при предварителното подготвяне на кампанията), тъй като задаваш свой бюджет и плащаш единствено, когато сайтът ти е достигнал до клиент или той е кликнал на него – основната цел на всяка кампания.
 • С това, че тук не е от значение дали конкуренцията разполага с по-голям бюджет. Google винаги се старае да показва най-релевантната информация на първо място, така че ако твоят сайт е оптимизиран правилно, има ценно съдържание, което е по-добре насочено към ключовата дума или израз, то дори с по-малък бюджет ще бъдеш поставен на по-висока позиция от другият рекламиращ се сайт.
 • С това, че можеш да задаваш много тесни специфики на своята кампания като например това може да бъде определен регион по света, основно говорим език, времева зона, мобилна оптимизация. По този начин ще бъдеш сигурен, че твоята реклама достига до правилните хора.
Най-важното нещо при провеждането на Google AdWords реклама е да работиш с екип от хора, които внимателно да следят как протича кампанията и да правят необходими корекции. С времето те могат да се окажат безценен актив, увеличавайки броят посещения без реално увеличение в цената. Както вече казахме, шансът средства да останат неоползотворени с AdWords реклама е минимален, но все пак съществува…единствено когато не се подходи достатъчно отговорно към кампанията и се пропуснат важни уточнения.

Ние от Web Visuality сме готови да поемем отговорността над успешното протичане на твоята онлайн реклама. А ти готов ли си да започнеш такава?

ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА