Трите световни търсачки са основния инструмент, чрез който хората намират информацията, която търсят. Сега си представи сайт с 1.28 милиарда активни посетители всеки месец, който всъщност да има основно предназначение хората да се свързват, споделят и общуват. Хора с най-различни интереси, от най-различни култури, държави и кътчета на Земята. Звучи ли като добро място за реклама? Запознаваме те с Facebook реклама.

facebook реклама

Facebook е второто най-добро място, където можеш да проведеш своята рекламна кампания

Точно така, това е вторият най-посещаван сайт в света след Google, разбира се. Но съвсем не бива да подценяваме неговите възможности, тъй като предлага много тънки настройки и особености, които всъщност могат да се окажат ключов фактор. Какви са те ли?

  • Facebook рекламата предлага да таргетираш специфична група от хора, базирано на тяхната възраст, лични интереси, местоположение, харесани страници, релевантни към твоят сайт групи и други
  • Позволява по-дълго текстово описание на твоята реклама от Google AdWords и възможността да създаваш графични реклами
  • Освен да четат информация, хората обичат и да я споделят. Очаровай хората и се наслаждавай как разпространяват твоето съобщение!
  • Приложението „Facebook“ за телефон е сред челните позиции по най-много тегления. С твоята реклама можеш да достигнеш огромна аудитория, използващи телефони, освен тези на компютри и таблети
  • Facebook рекламите често са обвързани с фен страници, което от своя страна допълнително повишава свързаността с хората
  • От фен страниците можеш да промотираш своите продукти и услуги към вече създадена аудитория, която може би е била резултат от твоята рекламна кампания

Всеки има фейсбук страница, но не всеки рекламира във Facebook!

Със своя стремглав растеж, Facebook наложи определени ограничения към това до колко един пост ще достигне до твоите последователи. Обикновено процентът не е висок – между 10 и 15%, същото важи и за споделянията между приятели. Тези ограничения могат да бъдат разбирани по различен начин.

От една страна, напълно разбираемо, искат да генерират по-големи потоци пари заради това, че хората ще използват платената им реклама, от друга страна Facebook винаги са се стремeли по нашия “News Feed” винаги да има единствено съдържание, което отговаря на нашите интереси.

С пренасищането от страници, личности и каузи, които непрестанно ни бомбардират със своите оферти и промоции, може би тези ограничения се оказват наистина полезни. Поне шансът да видим реклама на продукт, които наистина би ни бил от полза, е по-голям, тъй като предварително ще бъдем подбрани в списък при подготвянето на рекламната кампания.

Правилното и успешно провеждане на една Facebook рекламна кампания е обвързана с време, усилия и специализирани познания. Нашият екип има и от трите и е готов да ги вложи в твоето начинание. Твоето внимание единствено ще бъде ангажирано при обсъждането и изготвянето на план за действие, а след това - с бързия прочит на отчетите, които регулярно ще представяме. През всичкото останало време ти ще можеш да се грижиш твоят бизнес да се расте, докато ние полагаме грижи той да расте неговата аудитория!