Mобилен сайт от Web Visuality – новите промени на Google

//Mобилен сайт от Web Visuality – новите промени на Google

Mобилен сайт от Web Visuality – новите промени на Google

Представете си как потенциален клиент разглежда вашия уеб сайт, използвайки своя мобилен телефон или таблет. Може ли този клиент да прочете страниците на сайта ви и да получи нужната му информация? Може е трудно да се работи с вашя уеб сайт от мобилно устройство? А има ли вашият сайт оптимизирана мобилна версия? Текстът дава отговор на множеството съмнения и въпроси, които изскачат пред вашия бизнес.

Какво представлява най-новата оптимизация на Google търсачката?

При липса на оптимизиран мобилен сайт за даден бизнес, потребителите се затрудняват в намирането на търсената информация. Причината е, че те са принудени уголемяват съдържанието и да взаимодействат преплъзвайки с всеки един ред от даден текст. Потребителите намират този опит за дразнещ и вероятността да напуснат сайта се увеличава прогресивно.

Точно обратното се случва с уеб сайтове, които са оптимизирани за мобилни устройства с различен размер. Намирането на информация е леко и безпрепятствено. Мобилният уеб сайт възпрепятства преплъзгването в различни посоки, а това улеснява потребителите многократно. Улеснението е от основно значение поради факта, че в световен мащаб мобилният трафик и използването на мобилни устройства се увеличава с неимоверна скорост. Точно на това залагат и Google.

Според тях потребителите трябва да бъдат предоставени с точни, релевантни и бързи резултати, без значение от използваното мобилното устройство. Целта е масовият потребител не само да бъде задоволен от страна на подходяща информация, съответстваща на даденото търсене, а и тази информация да бъде представена в красив и стегнат вид. Затова Google адаптират алгоритмите си към новите тенденции в търсенето от 21 април, само седмица от днешната дата,  която ще дава предимство на резултатите от уеб сайтовете, които имат мобилна версия.

Как това ще повлия е на вашия бизнес?

Ако вашият уебсайт е респонсив и изглжда отлично както на десктоп устройство, така и на мобилно устройство, то той ще излиза по-напред в търсачката на Google. За да проверите дали уебсайтът ви е респонсив, можете да използвате следния инструмент на Google за проверка оптимизацията на вашата мобилна версия или да се свържете с нас. За тези от вас, които все още нямат мобилна версия за своя уебсайт,  не се колебайте да изпреварите своите конкуренти. Ние от Web Visuality предлагаме качествена изработка на мобилен уеб сайт.

By |2015-04-10T21:57:35+00:00април 10th, 2015|Уеб Дизайн|0 Comments

Leave A Comment