ЧЗВ

ЧЗВ2017-02-09T15:15:57+00:00
За колко време се изработва сайт?2016-01-14T16:19:19+00:00

Времето, необходимо за проектиране и изработване на уеб сайт, зависи от две неща: уеб дизайнера и клиента. С отзивчив уеб дизайнер и отзивчив клиент, сайтът ще бъде завършен много бързо. При всяка друга комбинация, резултатите ще варират. Ако приемем, че един средно-голям сайт варира от 15 до 25 страници, ето какво можете да очаквате.

 • Като цяло, очаквайте за 1-2 седмици да се завърши проекта на вашия уеб сайт. Предполага се, че уеб дизайнерът предлага добро обслужване на клиентите и клиентът дава достатъчно време за реакция. Голяма част от това време се отделя, за да може клиентът да изпрати необходимата информация за целия сайт.
 • Завършване на сайта за 5 дни се счита за бързо. В този случай, че имате уеб дизайнер, който е бърз и имате клиент, който е напълно готов и има цялото съдържание подготвено за изпращане на дизайнера.
 • Някои уеб проекти се проточват с месеци. В някои случаи това може да се дължи на уеб дизайнера, който е много зает или просто не е много отзивчив. В други случаи, това се дължи на клиента, който няма време или ресурси, за да се харчат за разработването на съдържанието на сайта.

Ние гарантираме, на нашите клиенти, изработка на сайт от 5 до 15 работни дни!

Защо да поддържам сайта си?2016-01-14T16:14:41+00:00

Опитвали ли сте някога да спестите пари, като не поддържате колата си? За съжаление, това обикновено води до по-големи и по-скъпи проблеми в последствие. Същото важи и за вашия уеб сайт. Без редовна поддръжка, вашият сайт ежедневно се влошава. Google обича прясното съдържание и е в техен голям интерес да показват най-доброто и съответстващо съдържание при търсене. Ако домейнът ви е четири годишен, а имате само две публикации в блога, изобщо няма да се впишете в това изискване на Google.

Също така, можете и лесно да се предпазите от хакери. Те не искат точно вашия сайт, те просто искат пространство, адрес, където да се установят. От там те ще препращат посетителите ви към техния супермаркет за виагра. Това е опасно, както за вас, така и за посетителите. Вие ще изгубите много трафик, защото посетителите ще излизат веднага от сайта ви, тъй като вероятността да заразят собствените си компютри или устройства е голяма.

Сайтът ви ще се нуждае и от софтуерни ъпгрейди на системата за управление на съдържанието, както и теми и разширения. При излизане на обновление, авторите пишат какво са поправили от старата версия на софтуера, което значи, че ако софтуера не се ъпдейтва, хакерите ще знаят къде да ударят, за да проникнат в сайта ви.

Конкуренцията ви, също, може да се възползва от това, че сайтът ви не се поддържа. Ако сте на челни позиции в страниците от резултатите при търсене, те ще жадуват и ще направят всичко възможно, за да ви надминат. Следователно, щом не поддържате сайта си, рискувате да бъдете изместени от конкуренцията.

Стандартите в уеб дизайна се менят непрестанно. Едни от най-големите и успешни сайтове, сменят дизайна си на около 4 месеца. Да, може да не са някакви огромни промени върху дизайна, но все пак извършват забележими промени. Стандартите за дизайн, които виждате на уеб сайтовете, които използваме всеки ден, въздействат на дизайна, които очакваме да видим на друго място. Ето защо, ако сте свикнали да виждате изчистен дизайн с отлична функционалност на всичките си устройства, ще бъдете доста разочарован ако посетите уеб сайт, който не се поддържа или актуализира заедно с останалите.

Какво е SEO?2016-01-14T14:20:51+00:00

Оптимизацията за търсачки (Search Engine Optimization – SEO) е практика на увеличаване на количеството и качеството на трафика, който се постига чрез органичните резултати в търсачките.

От какво се състои SEO?

Основните сегменти на SEO са:

 • Качество на трафик. Може да се привлече целия трафик на света, но ако хората идват във вашия сайт, защото Google им казва, че сте дистрибутор на компютри Apple, когато всъщност сте земеделски производител, който продава ябълки, това не е качествен трафик. Вместо това, трябва да се привлекат посетители, които наистина са заинтересовани от продуктите, които предлагате.
 • Брой на трафика. След като имате правилните хора, които кликват в страниците с резултати на търсачките (Search Engine Results Page – SERP), колкото повече трафик имате толкова е по-добре.
 • Органични резултати. Рекламите съставляват значителна част от много страници с резултати. Органичният трафик е всеки трафик, за когото не плащате.

Най-общо казано SEO работи така: Google (или всяка търсачка) има роботи, който „излизат“ и събират информация за цялото съдържание, което могат да намерят в Интернет. Роботите носят всички тези единици и нули обратно към търсачката, за да изграждят индекс. След това този индекс се подава на алгоритъм, който се опитва да съответства на всички тези данни с вашата база.

За колко време се оптимизира сайт?2016-01-14T14:15:32+00:00

Честно казано, наистина, всичко зависи от много фактори. Всяка компания има свои отличителни нужди, с различни клиенти, конкуренти и отделни групи от цели. Ако се опитвате да се класирате високо за стотици различни ключови думи и фрази, срещу тежката конкуренция, ще трябва да прекарате много повече време, отколкото за някой, който просто иска по-добър шанс за класиране на местно ниво.

Има няколко фактора, които влияят, когато Google класира вашия сайт и колко бързо оптимизацията за търсачки влиза в сила. Ние ще анализираме вашия сайт (и тези на конкурентите ви) и ще ви осигурим оценка за потенциалните възвръщаемости от SEO и колко бързо можете да очаквате резултати. Те могат да дойдат бързо, но може и да мине време. Като цяло е игра за хора, които умеят да чакат. Но най-важно от всичко е, че бизнесът, който непрекъснато прави SEO, винаги излиза на върха.

След като се направи SEO оптимизация на сайт, първите резултати от него ще се покажат едва на шестият (до осмият) месец. Така че не очаквайте SEO резултатите да ги видите много бързо. Трябва търпение.

Какво е домейн?2016-01-14T14:12:32+00:00

Може би знаете, че имената на домейните са адресите, които въвеждате в браузъра си, за да посетите определени уеб сайтове. Но какво е името на един домейн? Името на домейнa често се бърка с URL, но има една основна разлика.

Какво е URL?

URL е съкращение от Uniform Resource Locator(Унифициран Локатор на Ресурси; Еднозначно местоположение на ресурси) и се отнася до целия адрес, използван, за да посетитете уеб сайт, включително всички тези двоеточия и наклонени черти. Този адрес включва името на домейна.

URL адресът на Web Visuality ще бъде „http://webvisuality.com“. Това съдържа „хипертекст трансфер протокол“ (HTTP), което казва на браузъра, който използвате, име на домейн, вместо IP адрес. Последвано от самото име на домейна ( webvisuality.com или www. webvisuality.com – и двете са валидни). Това сочи към сървъра, където се хоства уеб сайта и към конкретните файлове на сървъра, за да бъдат достъпени.

Какви са top level и второ ниво имена на домейни?

.com е първият тип домейн, които е бил представен някога и се счита за домейн от високо ниво (Top Level Domain или TLD). Топ домейни са всички домейни, които съдържа само една наставка – например; .net, .info, .biz и така нататък.

Втори ниво домейни или 2LD са имена на домейни, съдържащи друго ниво след .com или .co наставка. Например; .co.uk е втори ниво домейн, тъй като съдържа допълнителна наставка след .co, който показва, че уеб сайтът е с произход от Обединеното кралство.

Домейни и имейл?

Имейлите, също, разчитат на имената на домейните, за да работят. След като вече имате име на домейн е кратка работа да създадете свой собствен електронен адрес като ime@domain.com. Това има много предимства за брандиране и професионални комуникации. Много хора регистрират имена на домейни, за да имат свой собствен имейл адрес, вместо да се разчита на Hotmail, Gmail, Yahoo или друга обширна услуга.

Какво е хостинг?2016-01-14T14:11:59+00:00

Хостингът е услуга, която дава възможността на сайта или сайтовете ви да са достъпни в Световната мрежа. Хостинг услугата изпълнява функцията на съхранение на вашите файлове на сайта на мощни компютри (т. нар. уеб сървъри), свързани с много бърза мрежа. Когато някой въведе вашия уеб адрес (като webvisuality.com), Интернет се свързва с уеб сървъра и файловете на сайта и след това прехвърля информацията на уеб сайта ви обратно към компютъра им. Попринцип, тази услуга се предлага от хостинг компании или още наречени доставчици. Доставчикът предлага различни видове хостинг като: споделен хостинг, наемане на сървър или други услуги. Хостинг услугите могат да се използват и за съхранение на файлове, изображения, игри и подобно съдържание.

Най-разпространените хостинг видове са три: 1) споделен хостинг; 2) нает сървър; 3) виртуален частен сървър (VPS).

 • При споделеният хостинг, вие си разделяте мястото на сървъра с много други сайтове, като принципно е подходящо за малки сайтове;
 • Наемането на сървър ви дава цялото пространство на един сървър, но можете да сложите само един сайт;
 • VPS-ът е хибрид между горните два, като главния сайт се хоства на виртуален сървър, така че да може да има и други сайтове на сървъра.
Какво е бранд?2016-01-14T14:00:58+00:00

Бранд е продукт, услуга или идея, която публично се разграничи от други продукти, услуги или концепции, така че да може лесно да бъде споделяна и обикновено предлагана на пазара (още наречена – марка). Името на бранда е името на дадения продукт, услуга или концепция. Брандиране е процес на създаване и разпространение на името на марката. Брандиране може да се прилага към цялата корпоративна идентичност, както и на отделни имена на продукти и услуги.

Брандовете обикновено са защитени от използването от други лица чрез осигуряване на търговска марка или марка за услуга от лицензирана агенция, обикновено правителствена агенция. Преди да кандидатствате за търговска марка или марка за услуга, трябва да се установи, дали някой друг вече не е използвал името или едно от имената на бранда/продукт/услуга. Въпреки че можете сами да търсите, е нормално да се наеме адвокатска кантора, която е специализирана в правене на търсенията на търговски марки и управление на процеса на кандидатстване. След като сте научили, че никой друг не го използва, можете да започнете да използвате своя бранд като търговска марка, просто като се посочва, че е търговска марка (използване на „ТМ“, където първоначално се появява в мрежата). След като регистрирате търговската марка, можете да използвате символа „регистриран-R“ вместо „TM“.

Бранда често се изразява под формата на лого – графичното представяне на марката.

Защо да се възползвам от онлайн реклама?2017-02-09T15:17:45+00:00

Много хора си мислят, че за изработката на реклама се изискват много финансови средства. Да, ама не! Всички реклами изработени от нас НЕ са на загуба!!!

Пример на професионална реклама

 • Бюджет: 100 лева
 • Средна цена на клик: 0,50 ст. (в повечето случаи е по-малко, но да предположим, че е толкова).
 • За да изхарчите тези 100 лева ще ви трябват (100 / 0,50 = 200) 200 клика върху вашата реклама.
 • Ако само 1% от кликналите хора закупят продукта ви, вие имате 2 продажби. Дали не сте на печалба?

Сами се досещате, че почти е невъзможно на 100 кликвания върху вашата реклама да имате само 1 продажба. Това е 99% невъзможно. Но тази реклама трябва да е изработена от професионалисти! Трябва да сте сигурни, че хората, които кликват върху вашата реклама, търсят точно това!!!

Как можем да изгубим парите си?

Да предположим, че предлагате ремонтни услуги. Ако вашата реклама е настроена така, че с ключовата дума „услуги“ да ми показва вашата реклама, а аз търся в Google „уеб услуги“, има голям шанс да ми се покаже вашата реклама. След като се покаже, има още по-голям шанс аз да цъкна върху нея. Но когато видя, че това което търся няма нищо общо с това, което съм отворил, аз ще изляза от сайта и вие ще изгубите един клик.

Поради тази причина рекламата трябва да бъде изградена от професионалисти, за да е максимално настроена и да няма подобни загуби!